Αποκλειστικές εικόνες από το ναυάγιο της Σαλαμίνας - Στοιχεία θρίλερ παίρνει η υπόθεση

Τουλάχιστον 20 ακόμη μέρες τα πλοία απορρύπανσης θα συλλέγουν το μαζούτ και την πίσσα από τον Σαρωνικό

Μετά από πέντε ημέρες ολοκληρώθηκε πλήρως η στεγανοποίηση στο ναυάγιο όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τι ποσότητα μαζούτ διέφυγε στην θάλασσα και πόσα έχουν απαντληθεί σχεδόν μια εβδομάδα μετά;

«Ήδη έχουν μαζευτεί 500 τόνοι όταν θα ολοκληρωθεί η άντληση του τι είχε μέσα το πλοίο με βάση τα πιστοποιητικά και τότε θα εκτιμηθεί τι έπεσε και τι βγήκε από την θάλασσα» δήλωσε.

Σε κάθε περιοχή από την Σαλαμίνα, μέχρι την γλυφάδα και την Βάρκιζα,  όπου υπάρχει ρύπανση, κλιμάκιο από το υπουργείο, τις εταιρείες απορρύπανσης  και ανώτατοι  αξιωματικοί του λιμενικού  όπου θα συντονίζουν τις εργασίες, ενώ οι διαδικασίες αποζημιώσεων κυρίως στους ψαράδες τις περιοχής θα προχωρήσουν μέσω της δικαστικής οδού.

«Πρόκειται για αποζημιώσεις που θα αναζητηθούν σε ασφαλιστική εταιρεία, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να δώσουμε έναν οδικό χάρτη στους ανθρώπους, ιδίως στους αλιείς και στους επαγγελματίες που πραγματικά έχουν πληγεί» δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο στο star.gr: Πως θα αποζημιωθούν δήμοι και επιχειρηματίες για την καταστροφή στον Σαρωνικό

Η υπόθεση παίρνει στοιχεία θρίλερ, με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να κάνει λόγο για εκβιασμούς και απειλές.

Μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πειραιά για  την πρόκληση του ναυαγίου και τη θαλάσσια ρύπανση και οι παράκτιοι δήμοι προχώρησαν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αγία Ζώνη 2»: «Απορούμε κι εμείς πως εμφανίστηκε η πετρελαιοκηλίδα στο Παλαιό Φάληρο»

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top