Έκλεψαν δαχτυλίδι αξίας 70.000 ευρώ από Ρώσο και ζητούσαν λύτρα

Η έρευνα της αστυνομίας οδήγησε στην ταυτοποίηση των δραστών

Τριάντα χιλιάδες ευρώ ως λύτρα ζητούσαν τρεις ομογενείς από τη Γεωργία για να επιστρέψουν στον κάτοχό του ένα πανάκριβο δαχτυλίδι του 18ου αιώνα. Οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι του θύματος στη Χαλκιδική με όπλα και κουκούλες. 

Για τον Ρώσο επιχειρηματία το πανέμορφο δακτυλίδι, διακοσμημένο με ένα μεγάλο ρουμπίνι και πολλά διαμάντια είχε πάνω από όλα συναισθηματική αξία ως οικογενειακό κειμήλιο από τον 18ο αιώνα. Κόστιζε όμως και μια ολόκληρη περιουσία που άγγιζε τις 70 χιλιάδες ευρώ.

Αυτό το πανάκριβο δαχτυλίδι φαίνεται ότι είχαν βάλει στο μάτι οι τρεις ομογενείς από τη Γεωργία. Φορώντας κουκούλες πήγαν στο σπίτι του Ρώσου ιδιοκτήτη που βρίσκεται στον οικισμό Διονυσίου Χαλκιδικής και εισέβαλαν κρατώντας πυροβόλα όπλα.

Η ληστεία έγινε τον Νοέμβριο του 2013. Αμέσως μετά οι δράστες τηλεφώνησαν στο Ρώσο και του ζήτησαν 30 χιλιάδες ευρώ για να του επιστρέψουν το δαχτυλίδι, απειλώντας τον μάλιστα ότι εάν δεν τους έδινε τα χρήματα θα έβαζαν φωτιά και θα έκαιγαν στο ίδιο του το σπίτι.  Η απειλή ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ο καιρός πέρασε και η  υπόθεση της ληστείας κόντευε να ξεχαστεί ακόμη και από τον Ρώσο, αλλά φαίνεται ότι απασχολούσε ακόμη τους αστυνομικούς της ασφάλειας Πολυγύρου. Από την έρευνα τελικά ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top