Απίστευτο! Νεωκόρος μπουγέλωσε κοριτσάκι έξω από εκκλησία στην Κοζάνη

Ζητιάνευε και θέλησαν να τη διώξουν

 Μπουγέλωσαν κοριτσάκι έξω από εκκλησία στην Κοζάνη

Μόνο ντροπή προκαλεί η είδηση ότι πριν από λίγες μέρες έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιος μέσα από την εκκλησία, μπουγέλωσε ένα μικρό κοριτσάκι που ζητιάνευε δίπλα από την κεντρική είσοδο του ναού, ρίχνοντάς του νερό από το επάνω παράθυρο της εκκλησίας.

Πολίτες που περνούσαν εκείνη την ώρα έξω από το ναό έμειναν με το στόμα ανοιχτό, και όταν ένα από αυτούς πήγε να ζητήσει το λόγο από το νεωκόρο ή από τον ιερέα έμεινε κατάπληκτος από τη συμπεριφορά τους.

«Περνούσα μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και παρατήρησα ένα μικρό κοριτσάκι που ζητιάνευε. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα να πέφτει μεγάλη ποσότητα νερού πάνω στο κοριτσάκι και να το κάνει μούσκεμα. Πλησιάζοντας παρατήρησα ότι το παράθυρο της εκκλησίας που βρισκόταν ακριβώς από πάνω, ήταν ανοιχτό. Μπήκα αμέσως στην εκκλησία και είδα έναν νεαρό νεωκόρο, από τον οποίο ζήτησα να μάθω τι ακριβώς συνέβη. Η απάντησή του ήταν “μα αφού ζητιανεύει”. Δικαιολογήθηκε δε, ότι “εμείς παίρνουμε τηλέφωνο και την αστυνομία για να έρθει να τους διώξει αλλά δεν έρχεται”», είπε στο voria.gr ο πολίτης που παρενέβη.

Μετά από αυτή την απάντηση πήγε στο γραφείο των ιερέων για να διαμαρτυρηθεί κι εκεί βρήκε έναν ιερέα ο οποίος ενοχλήθηκε από την ευαισθησία του για το περιστατικό.

 Όπως του είπε, καθημερινά έξω από την εκκλησία υπάρχουν ζητιάνοι και θέλοντας να δικαιολογήσει την πράξη του νεωκόρου πρόσθεσε:

«Ε, εντάξει, λίγο νεράκι της έριξαν»! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top