«Ένιωθα ότι θα άνοιγε η γη να με καταπιεί»- Συγκλονίζει η μαρτυρία από τη Μυτιλήνη μιας μάνας τριών παιδιών

"Έτυχε εκείνη την ώρα, να βρίσκομαι έξω από έναν καταυλισμό με πρόσφυγες, στον οποίο έχει πολλά παιδάκια..."- Πρώτη Ανάρτηση 12-06-2017 18:47

«Ένιωθα ότι θα άνοιγε η γη να με καταπιεί»- Συγκλονίζει η μαρτυρία από τη Μυτιλήνη μιας μάνας τριών παιδιών

«Τη στιγμή του σεισμού έβγαινα από το αυτοκίνητο και με το που κλείνω την πόρτα, αισθάνθηκα το έδαφος να σείεται! Ένιωθα ότι θα άνοιγε η γη να με καταπιεί». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Ροδούλα Καρακλά, κάτοικος στο κέντρο της Μυτιλήνης μιλώντας στο star.gr, τις πρώτες εικόνες και το πως έζησε τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, που έπληξε σήμερα τη Μυτιλήνη. 

"Τα προσφυγόπουλα τσίριζαν... φοβήθηκαν πολύ"

«Το δε αυτοκίνητο πήγε και ήρθε! Πανικοβληθήκαμε! Έτυχε εκείνη την ώρα, να βρίσκομαι έξω από έναν καταυλισμό με πρόσφυγες, στον οποίο έχει πολλά παιδάκια… επικράτησε πανικός! Τσίριζαν τα παιδάκια… φοβήθηκαν πολύ. Εντωμεταξύ ανησύχησα και για τις κόρες μου, που ήταν μόνες τους στο σπίτι» συνέχισε η ίδια.

"Φοβόμαστε για μεγαλύτερο σεισμό"

Όπως λέει η κα Καρακλά, ο σεισμός ήταν μικρής διάρκειας αλλά ήταν πολύ δυνατός. «Δεν έχουμε ξαναβιώσει τέτοιο σεισμό. Ο περισσότερος κόσμος είναι έξω από τα σπίτια του, φοβάται για τυχόν μεγαλύτερο σεισμό» συμπληρώνει.

"Εχει καταρρεύσει ένα σπίτι στην πλατεία του Ακρασίου"

Η κάτοικος του νησιού λέει πως μέσα στην πόλη δεν φέρεται να έχουν καταγραφεί ζημιές, ωστόσο «έχουμε μάθει ότι υπάρχουν ζημιές στο Πλωμάρι, στη Βρίσα και στο Ακράσι όπου ένα σπίτι στην πλατεία έχει καταρρεύσει».

Πώς έζησαν οι τρεις κόρες της το σεισμό... που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σπίτι

Η 14χρονη κόρη της, Νίκη Καραγεωργίου, βρισκόταν στο σπίτι μαζί  τις αδελφές της. «Εκεί που καθόμασταν, αρχίσαμε να κουνιόμαστε και πανικοβληθήκαμε πολύ! Έπεφταν τα βιβλία από τη βιβλιοθήκη και κάποιες κορνίζες. Φωνάζαμε και αργήσαμε λίγο να κατέβουμε στο δρόμο.. Έγιναν και κάποιοι μετασεισμοί μετά. Δεν έχουμε ζήσει τέτοιο σεισμό ξανά, ήταν πολύ δυνατός». 

Tης Σοφίας  Βάγκα

email: svagka@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top