Οι Έλληνες επιστρέφουν στην πατρίδα, για να παλέψουν κόντρα στην κρίση!

Ο σκοπός τους είναι να ξανανθίσει αυτός ο τόπος

Το ότι πολλοί ικανοί Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, δεν αποτελεί είδηση. Το ότι αρκετοί, όμως, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν την κρίση... εντυπωσιάζει!

Ρίσκαρε και πέτυχε! Ο Στρατής Καμάτσος, έπειτα από μακροχρόνιες σπουδές και μια επιτυχημένη καριέρα ως δικηγόρος σε Αμερική και Βρυξέλλες, επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο. «Ήθελα να επενδύσω στην κληρονομιά μου, στη χώρα μου. Ήθελα να επενδύσω και τα κατάφερα!» λέει ο ίδιος.

Ο Στρατής Καμάτσος είναι ένας από τους λιγοστούς Έλληνες που επέστρεψε στην Ελλάδα και δεν το μετάνιωσε, παρά το γεγονός ότι καθημερινά παλεύει με τη γραφειοκρατία, την αβεβαιότητα και την υπερφορολόγηση!

Ο Αναστάσης Στρεβίνας, πλαστικός χειρουργός στο επάγγελμα, εγκατέλειψε την Μεγάλη Βρετανία για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, αν κι εδώ "βγάζει" πολύ λιγότερα χρήματα απ' ότι στην Αγγλία.

«Οι απολαβές στην Μεγάλη Βρετανία σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αν κάνεις καλά τη δουλειά σου στην Ελλάδα δεν θα έχεις απολαβές που θα συντηρούν οικογένεια και ιατρείο» εξηγεί. 

Το παράδειγμα του Στρατή και του Αναστάση, ακολούθησε κι ο σεφ Χρήστος Πολυχρόνης. Από το... παγωμένο Ελσίνκι της Φινλανδίας, βρέθηκε στη Ρόδο! «Ο καιρός έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Για έναν Ροδίτη που έχει μεγαλώσει με ήλιο, δεν είναι εύκολο!».

Οι συμπατριώτες μας επιστρέφουν στις ρίζες τους έχοντας ένα σκοπό: Να ξανανθίσει αυτός ο τόπος!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top