Πως απαντά η ελληνική κυβέρνηση στην τουρκική προπαγάνδα

O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες

Το STAR έχει αναδείξει πολλές φορές με ρεπορτάζ τον ύποπτο ρόλο του τουρκικού προξενείου, καθώς και την προσπάθεια ορισμένων κύκλων, να δημιουργήσουν θέμα στην Θράκη. O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου, μίλησε για τη στάση της Ελλάδας απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις.

«Το μειονοτικό στην Θράκη είναι ένα από τα θέματα, στα οποία η Ελλάδα αποδεικνύει ότι έχει συνέχεια και συνοχή στην πολιτική της. Αυτή τη στιγμή, οι μουσουλμάνοι στην Θράκη είναι 120.000 και η ελληνική κυβέρνηση τους παρέχει: πάνω από 170 μειονοτικά σχολεία, πάνω από 220 τεμένη για να προσεύχονται, ιεροδιδάσκαλους που τους πληρώνει το ελληνικό κράτος και ελευθεροτυπία στα μειονοτικά ΜΜΕ, τα οποία συχνά κινούνται στο όριο της προπαγάνδας. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος δεν έχει πάει ποτέ να κλείσει τα μειονοτικά ΜΜΕ ή να φιμώσει δημοσιογράφους», εξήγησε ο κύριος Παπανικολάου. 

«Τέτοια ανάσα ελευθερίας, δεν νομίζω να απολαμβάνει μουσουλμανική μειονότητα σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου! Οι γυναίκες στην Ξάνθη φορούσαν μαντίλα, όταν στην Τουρκία οι Κεμαλιστές την απαγόρευαν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Ηλίας Παπανικολάου υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πολιτική, γιατί σε αντίθεση με αυτά που πιστεύει ο Ερντογάν, Ευρώπη δεν είναι στρατός, γέφυρες, υποδομές και ουρανοξύστες, αλλά Ευρώπη είναι ισότητα, ελευθερία, σεβασμός στα δικαιώματα των μειονοτήτων, σεβασμός στην διαφορετικότητα, αναγνώριση των ιστορικών λαθών (πχ γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων). Αφού κάνει όλα αυτά τα βήματα ο Ερντογάν και γίνει ένας κανονικός Ευρωπαίος ηγέτης, τότε θα μπορεί να χτυπήσει ξανά το κουδούνι της πόρτας της Ευρώπης».

Στο ερώτημα «αν ο Ερντογάν είναι δικτάτορας;» ο γνωστός δημοσιογράφος σημείωσε ότι «αν είναι δικτάτορας, τότε είναι εκλεγμένος δικτάτορας και από τη στιγμή που δεν ενοχλεί τους Τούρκους, εμάς δεν μας πέφτει λόγος».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top