Τόσκας και δήμος Αθηναίων παίζουν την «κολοκυθιά» για το «ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών» στα Εξάρχεια

Αυτοψία του STAR

Έβαλαν το κοντέινερ στην πλατεία Εξαρχείων και ετοιμάζουν και πέργκολα για να μην τους χτυπάει ο ήλιος το καλοκαίρι. Οι αντιεξουσιαστές βάζουν την δική τους σφραγίδα στο άβατο των Εξαρχείων με τους αρμόδιους απλά να παρακολουθούν τις εργασίες. Ή για να ακριβολογούμε να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει ότι θα ενεργήσει αρκεί να το ζητήσει ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμος Αθηναίων στον οποίο ανήκουν οι αρμοδιότητες της πλατείας Εξαρχείων δεν έχει στείλει ούτε γερανούς για να βγάλουν το κοντέινερ ούτε  έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας. Βέβαια να θυμίσουμε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι στην αυτοψία που κάναμε στα Εξάρχεια οι πολίτες κατήγγειλαν ότι η αστυνομία στο παρελθόν δεν έστελνε περιπολικά πάρα τις εκκλήσεις των κατοίκων για βοήθεια.

Το άβατο των Εξαρχείων έχει εξαπλωθεί σε όλο το κέντρο κυρίως γύρω  από τα Πανεπιστήμια. Στην Πατησίων μπροστά από την ΑΣΟΕ οι αλλοδαποί έχουν στήσει όχι έναν πάγκο αλλά δεκάδες με ρολόγια, τσάντες, παπούτσια και ρούχα. Μάλιστα δειγματίζουν και τα προϊόντα τους.

Οι δουλειές πάνε μια χαρά καθώς οι αλλοδαποί έχουν την υψηλή προστασία των γνωστών αγνώστων που κρύβουν σε αρκετές περιπτώσεις και τα εμπορεύματα. Αποτέλεσμα τα καταστήματα να κλείνουν ή να φυτοζωούν.

Τα πράγματα με το παραεμπόριο δείχνουν αν έχουν ξεφύγει. Δείτε τι έγινε το πρωί στο Μοναστηράκι.

Αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση βιώνουν καθημερινά οι πολίτες που απλά παρακολουθούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να αδρανούν.

        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top