Στο ΠΟΔΙ η αστυνομία του Πειραιά! Πορεία την ίδια ώρα από Χρυσή Αυγή και αντιφασίστες

Φόβοι για επεισόδια

Πορεία την ίδια ώρα από Χρυσή Αυγή και αντιφασίστες

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία του Πειραιά, καθώς σήμερα το μεσημέρι σχεδόν ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, η μία της Χρυσής Αυγής και η άλλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα η Χρυσή Αυγή θα προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 15:30, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 15:00 συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα πραγματοποιήσει η ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).

Αφορμή για τις δύο διαδηλώσεις είναι οι φήμες που κυκλοφορούν ότι ο Δήμος σχεδιάζει να συνεργαστεί με ΜΚΟ για τη δημιουργία hot spot στον Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, δήλωσε πως ο δήμος συνεργάζεται με ΜΚΟ για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη και ότι δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος Πειραιά δεν έχει δημιουργήσει πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.

Ο κ. Μώραλης πρόσθεσε ακόμα ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία του Πειραιά διαμένουν περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πρέπει να πάνε σχολείο και να έχουν επίσης και παροχές υγείας. Διαφορετικά, όπως είπε, θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες με αρνητικό αντίκτυπο για τους πολίτες του Πειραιά.

Η αστυνομία πάντως σήμερα έχει λάβει έκτακτα μέτρα και θα βρίσκεται σε επιφυλακή, ώστε οι συμμετέχοντες στις δύο συγκεντρώσεις να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας, για την αποφυγή επεισοδίων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top