Στην Πτολεμαΐδα το πιο εντυπωσιακό πασχαλινό αυγό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

"Κοκκίνισε" όλη η Ελλάδα σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Για...  αυγά μιλάει σήμερα Μεγάλη Πέμπτη όλη η Ελλάδα. Κάθε σπίτι από άκρη σε άκρη της χώρας γεμίζει με κόκκινα αβγά, τηρώντας το έθιμο της μέρας του Μυστικού Δείπνου όπου ο Χριστός πρόσφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα Του και το αίμα Του, έτοιμος να θυσιαστεί για να ελευθερώσει τον κόσμο από τα δεσμά της αμαρτίας.

Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής, να βάφονται κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού. Σύμφωνα με μία εκδοχή η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να μην τον βασανίσουν. Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, τότε αυτά βάφηκαν κόκκινα. Λένε ακόμα πως το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός, όπως το περίβλημα του αυγού, αλλά έκρυβε μέσα του τη «Ζωή», αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε.

Στην Πτολεμαΐδα το μεγαλύτερο αυγό

Πασχαλινό αυγό, ύψους 2 μέτρων κατασκευάστηκε με φελιζόλ, μονωτικές ταινίες και πολύ μεράκι στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Όπως αναφέρει το kozan.gr, το αυγό στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης  στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Δίπλα στο πολύχρωμο αυγό, τοποθετήθηκε και ο «κύριος Λαγός», το ύψος του οποίου φτάνει στο 1.70 μέτρα.

Οι πασχαλινές κατασκευές εντυπωσιάζουν τον κόσμο που περνά από την πλατεία, με πολλούς να βγάζουν selfies με το γίγας αυγό και τον λαγό! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top