Τα έθιμα του Πάσχα φέρνουν την «Ανάσταση» στους ξενοδόχους!

Το STAR παντού - Σας δίνει ιδέες

Ξεχωριστά πασχαλινά έθιμα γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες. Η Κέρκυρα με τους μπότηδες ,η Σαντορίνη με τις φωτιές στον Πύργο και ο επιτάφιος που βυθίζεται στη θάλασσα στην Ύδρα  είναι μερικά από τα δρώμενα που εντυπωσιάζουν.

Οι μπότηδες στην Κέρκυρα το Μεγάλο Σάββατο ειναι εντυπωσιακοί και θορυβώδεις. Είναι το έθιμο που τα σπάει στην κυριολεξία και ο λόγος που και φέτος πολλοί ταξιδιώτες θα επισκεφτούν το νησί των Φαιάκων για το Πάσχα.

Στη Σαντορίνη την Μεγάλη Παρασκευή θα ανάψουν οι φωτιές στον Πύργο και οι μυροφόρες θα τραγουδούν. Είναι το έθιμο που φέρνει κάθε χρόνο στο νησί εκατοντάδες επισκέπτες.

Στο Λεωνίδιο κρατά πολλά χρόνια το έθιμο με τα αερόστατα,ενώ στην Ύδρα όπως και σε άλλα νησιά τη Μεγάλη Παρασκευή, ο επιτάφιος μπαίνει στη θαλασσα. 

Ορισμένοι επιλέγουν τη Μονεμβασιά για να δουν από κοντά το κάψιμο του Ιούδα .Στη Χίο ο διάσημος ρουκετοπόλεμος εντυπωσιάζει τους επισκέπτες όπως και στην Καλαμάτα ο περίφημος σαιτοπόλεμος ανήμερα του Πάσχα.

Οι ξενοδόχοι παρατηρούν γι’ αυτο το Πάσχα αύξηση επισκεπτών και στους προορισμούς όπου κυριαρχεί η κατανυκτική ατμόσφαιρα όπως η Πάτμος και τα Μετέωρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top