O Απρίλιος τα 'χει...τσουγκρίσει με τον καιρό- Βροχές και τη Μεγαλοβδομάδα!

Ο ήλιος φεύγει, η μπόρες έρχονται και το χαλάζι μας ξαναγυρνά στο...χειμώνα!

Το Πάσχα μετρά αντίστροφα, όλοι περιμένουμε με αγωνία τις πρώτες ασφαλείς προγνώσεις για τη Μεγαλοβδομάδα και το ψήσιμο του οβελία, αλλά, μέχρι στιγμής, ο καιρός μας έχει μια στο κρύο και μια στη ζέστη. Ο ήλιος φεύγει, η μπόρες έρχονται και το χαλάζι μας ξαναγυρνά στο...χειμώνα!

Μια στο...καρφί και μια στο πέταλο μάς έχει ο πασχαλιάτικος Απρίλιος, αφού ο ήλιος γίνεται ξαφνικά... σκοτάδι, μια δυνατή μπόρα μας κάνει μούσκεμα και πάλι απ΄ την αρχή. Λίγες τοπικές βροχές θα πέσουν και αύριο, Σάββατο, στα βόρεια της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης λέει ότι «το Σαββατοκύριακο, ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι αρκετά καλός με λίγη μόνο συννεφιά τοπικά, που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, θα είναι αυξημένη. Το Σάββατο το απόγευμα, δεν αποκλείεται να πέσουν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων πρόσκαιρα και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 20 με 23 βαθμούς».

Την Κυριακή μπορείτε να εξορμήσετε  στις παραλίες για μια...παγωμένη βουτιά ή να βολτάρετε για σύνθεση βιταμίνης D κάτω από τον ήλιο. Στους 23 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Άρτα, στους 22 στις Σέρρες , το Αγρίνιο και το Άργος , στους 21 στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Στην Αθήνα το θερμόμετρο θα  χτυπήσει ένα λαμπερό 20άρι.

Όλο και πιο κοντά στο Πάσχα και η σκέψη όλων βρίσκεται σε άδειες, εκδρομές, εξοχικά και...σούβλες! Η Μεγαλοβδομάδα δείχνει να χτυπά υψηλές θερμοκρασίες και καλοκαιρία.

Ανοιξιάτικες βροχούλες μόνο θα δροσίσουν τη Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Όμως, από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ανατροπή, αφού ένα βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς εμάς, παρέα με...βροχές και καταιγίδες. Μακάρι μέχρι τότε να το μετανιώσει, να στρίψει αλλού και να προσπεράσει!

Για την Κυριακή του Πάσχα, προς το παρόν, κάθε επιφύλαξη! 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top