Ο Σώρρας… «εμφανίστηκε»! «Είμαι αθώος! Κινδυνεύω!»-Τι αναφέρει σε ΝΕΑ του δήλωση

Συνεχίζει να κρύβεται με την γυναίκα του ενώ η αστυνομία τον αναζητά

Ο Σώρρας… «εμφανίστηκε»! «Είμαι αθώος! Κινδυνεύω!»

Έξι ημέρες μετά την καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του σε 8 χρόνια κάθειρξη για την υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, ο καταζητούμενος «εθνικός σωτήρας» στέλνει νέα μηνύματα στους οπαδούς του, και προαναγγέλλει νέο διάγγελμα για τις επόμενες ημέρες, αφήνοντας να εννοηθεί ξανά πως δεν παραδοθεί.

Με αποκλειστική του δήλωση στο «Live News», ο ηγέτης της «Ελλήνων Συνέλευσις» είπε:

«Μην αναρωτιέστε για το πού βρίσκομαι. Είμαι κοντά στους ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμά μου, και στις αρχές και στις αξίες της Ελλήνων Συνέλευσις. Πάντα εδώ είμαι. Κοντά στους ανθρώπους που με αγαπούν. Σε όσους αναρωτιούνται αν είμαι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό δεν υπάρχει απάντηση. Άλλωστε πλέον δεν χρειάζεται να είμαι παρών. Και στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο μπορεί να πάει ο καθένας με πληρεξούσιο δικηγόρο. Πόσοι μεγάλοι επιχειρηματίες χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στην εφορία, δικάζονται, παίρνουν ποινές, κάνουν εφέσεις και αίτηση αναστολής; Εμφανίζεται κανένας στο δικαστήριο; Δηλαδή ο Σώρρας περιφρονεί τη δικαιοσύνη;l Δεν την περιφρονώ. Άλλωστε η δικαιοσύνη το 2013 με δικαίωσε. Σε λίγες ημέρες θα κάνω νέα ανακοίνωση ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύω μόνο από αυτούς που έχω δεχτεί επιθέσεις. Κινδυνεύω και από άλλους εχθρούς μου οι οποίοι θέλουν να με βλάψουν επειδή είμαι διαχειριστής κάποιων χρημάτων, κάποιων ομολόγων που έχουν μεγάλη σημασία. Έχω δεχτεί σοβαρές απειλές και επιθέσεις. Τόσο εγώ όσο και ο πολιτικός μας φορέας. Γνωρίζει καλά η ελληνική αστυνομία και η ελληνική δικαιοσύνη και οφείλουν να μας προστατεύουν. Δηλαδή όταν δέχεται επίθεση το γραφείο μας στο Κερατσίνι και το καταστρέφουν εκεί δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια; Δεν πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη; Πρέπει να παρέμβει επειδή δεν τα βρήκα με τον Λεπίδα; Δεν έχω καμία σχέση με την κατηγορία που μου αποδίδεται. Είμαι εντελώς αθώος. Δεν οφείλω χρήματα στον Φώτη Λεπίδα που με εκπροσώπησε ως δικηγόρος για μια 20ετία. Είχε πάντοτε πληρωθεί, τέλος! Αυτός ας λέει ο,τι θέλει! Θα τα πούμε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Θεωρώ εσφαλμένη, άδικη έως και πραξικοπηματικά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος αναβολής ή διακοπής της δίκης για την επόμενη μέρα».

Απαντώντας στο αν υπάρχει θέμα διαδοχής, ξεκαθάρισε ότι:

«Ο πολιτικός φορέας λειτουργεί κανονικά. Έχει πρόεδρο και επικεφαλής εμένα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα διαδοχής. Άλλωστε δεν έχω στερηθεί τα πολιτικά μου δικαιώματα. Η Ελλήνων Συνέλευσις παραμένει ενεργή και οι πόρτες είναι ανοιχτές γφια όλους. Δεν έχει κλείσει κανένα γραφείο».

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα δικαιωθεί!

«Δεν είναι απαραίτητο να είμαι ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου ούτε στη αίτηση αναστολής ούτε στη έφεση. Θα πάει ο δικηγόρος μου με μάρτυρες και στοιχεία και θα δείτε τι ωραία και καλά θα αποδειχθεί και η αθωότητα και ότι ενδεχομένως δεν είναι ούτε καν πλημμέλημα».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ο Σώρρας και η σύζυγός του καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή, σε 8 χρόνια κάθειρξη, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος με την ποινή να μην επιδέχεται αναστολή.

Μηνυτής ήταν ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Στο δικαστήριο δεν πήγε ο Αρτέμης Σώρρας, αλλά ένας δικηγόρος για να ζητήσει αναβολή της δίκης, την οποία τελικά δεν πήρε.

Από εκείνη την ημέρα,17 Μαρτίου 2017, το ζεύγος Σώρρας καταζητείται, με την αστυνομία να συνεχίζει τις σαρωτικές έρευνες σε όλη τη χώρα, για τον εντοπισμό τους.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top