«Game over» στη ζωή από Internet-holics: Παρατάνε σπουδές και δουλειά για χάρη των online games

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει ο εθισμός στο διαδίκτυο-Δείτε στο videο την ιστορία του 37χρονου Γιώργου που «πέταξε» 12 χρόνια ζωής

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει ο εθισμός στο διαδίκτυο, στους νέους της χώρας μας, καθώς μοιάζει πλέον με τον εθισμό στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.

Όπως θα δείτε και στο video, o Γιώργος είναι 37 ετών. Πριν 12 χρόνια ξεκίνησε να παίζει παθιασμένα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Παράτησε τις σπουδές του. Δεν εργάστηκε. Έμενε για μερόνυχτα άυπνος στο ίντερνετ παίζοντας με εικονικούς φίλους.

«Χάλασα 12 χρόνια ζωής, είχα ωραίες παρέες, έβγαινα, όλα αυτά κόπηκαν μαχαίρι γιατί έπρεπε να παίξω, ήταν το ναρκωτικό μου. Ήταν χανγκόβερ, σαν να έχεις πιει ένα μπουκάλι βότκα. Δεν μπορούσες να επικοινωνήσεις. Ήθελα οθόνη!» δηλώνει ο ίδιος στο Star.

Λόγω του εθισμού του στα online games έχασε ακόμη και την κοπέλα του.

«Της προφασίστηκα ότι νυστάζω την καληνύχτισα και συνέχισα να παίζω. Είναι αναίσχυντο , είναι βλακώδες, να μιλάς με την κοπέλα σου , να θέλει να σου πει δυο λόγια τρυφερά και συ να το σουτάρεις στο γρήγορο για να κάτσεις να παίξεις, με 15 αγνώστους».

Όταν έπιασε πάτο ζήτησε βοήθεια από το τμήμα προβληματικής χρήσης διαδικτύου 18ανω. Σήμερα την θεραπεία του.

Να σημειώσουμε, ότι πάνω 200 άτομα ετησίως ζητούν βοήθεια από το τμήμα προβληματικής χρήσης διαδικτύου. Οι περισσότεροι είναι γονείς ενηλίκων, που διαπιστώνουν ότι τα παιδιά τους είναι εθισμένα στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πάνω από 42 ώρες την εβδομάδα στο διαδίκτυο πρέπει να προβληματίσουν τόσο τον χρήστη όσο και την οικογένεια του.

«Τα παιχνίδια όσο διασκεδαστικά και να είναι ,δεν έχουν game over. H ζωή έχει game over. Καλό είναι το παιχνίδι που λέγεται ζωή να το παίξουμε μέχρι την τελευταία του σταγόνα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top