ΔΙΨΑΕΙ για αίμα ο ΜΑΝΙΑΚΟΣ που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί! Θα είχε σκοτώσει και τον πρώτο, αλλά δεν ήξερε να χρησιμοποιεί το όπλο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία

Διψασμένος για αίμα είναι ο μανιακός που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί στην Κηφισιά και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 52χρονο Γιώργο Δεκαβάλλα.

«Και την πρώτη φορά ήθελε να σκοτώσει. Δεν ήξερε τις δυνατότητες του όπλου που είχε κατασκευάσει. Ο 32χρονος σώθηκε γιατί τον πυροβόλησε εξ επαφής», αναφέρουν αξιωματικοί της ασφάλειας, οι οποίοι προσπαθούν να αναλύσουν την εκδικητική μανία που έχει επιδείξει ο δολοφόνος του 52χρονου.

Σύμφωνα με την βαλλιστική έρευνα προκύπτει ότι οι δυο οδηγοί ταξί δέχθηκαν πυροβολισμούς από ένα τροποποιημένο 22άρι πιστόλι 6,35 mm -  το οποίο φέρει σιγαστήρα.

Οπλουργοί θεωρούν σχεδόν ακατόρθωτο να έχει ατμοποιήσει ένα όπλο κρότου ή εφέτη αγώνων, σε φονικό ο δράστης. Εδώ και χρόνια έχουν αλλάξει οι κανόνες που θέτει η Ε.Ε. και αν κάποιος επιχειρούσε να το μετατρέψει ήταν βέβαιο ότι το όπλο θα είχε καταστραφεί.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι ακατόρθωτο την μετατροπή ενός όπλου να την κάνει ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει από όπλα. Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν από όπλα ή δράστης γνωρίζει από μετατροπές ή έχει προμηθευτεί το όπλο από το εξωτερικό.  

Όπως και να έχει οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι οι δυνατότητες του μετασκευασμένου όπλου με σιγαστήρα ή του τροποποιημένου αεροβόλου είναι περιορισμένες.

Από το συγκεκριμένο όπλο, εξαιτίας της μετασκευής, η ταχύτητα της βολίδας μειώνεται στο 50%, ενώ αν έχει σιγαστήρα πέφτει στο 30%. Έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι στην περίπτωση του 32χρονου οι σφαίρες δεν διαπέρασαν το κρανίο του, επειδή ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής πριν η βολίδα προλάβει να αναπτύξει την απαιτούμενη δολοφονική ταχύτητα, ενώ τον βρήκαν σε σκληρό οστό.

Στην περίπτωση του 52χρονου, ο δράστης τον πυροβόλησε από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου, στη βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τον πλήξουν θανατηφόρα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο μανιακός πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του 52χρονου, καθώς μέσα στο ταξί βρέθηκαν δύο κάλυκες και μία βολίδα, η οποία ενδεχομένως να προσέκρουσε σε κάποιο σταθερό αντικείμενο ή δεν είχε τη δύναμη να πλήξει το θύμα.

Εκτός οχήματος βρήκαν επίσης έναν κάλυκα από το ίδιο όπλο. Και μπορεί να είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των βολίδων από τα δύο περιστατικά επιθέσεων σε οδηγούς ταξί, παρ’ όλ’ αυτά οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Οι αξιωματικοί δίνουν μεγάλο βάρος στον εντοπισμό του κινήτρου της εκδικητικής εμμονής του δράστη, ερευνώντας το παρελθόν των θυμάτων και περιστατικά που ενδεχομένως να σχετίζονται με τον δράστη.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία είναι αν οι επιθέσεις ήταν στοχευμένες εναντίον των δύο συγκεκριμένων οδηγών, οι οποίοι ενδεχομένως να πρωταγωνίστησαν σε ασήμαντα περιστατικά, τα οποία όμως θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή εκδίκησης για κάποιον με διαταραγμένη προσωπικότητα.

Ένα δεύτερο σενάριο, που θεωρείται και το επικρατέστερο είναι ο δράστης να έχει εμμονή γενικά προς τους οδηγούς ταξί, με αφορμή κάποιο περιστατικό που έχει προκαλέσει το δολοφονικό του μένος. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top