ΟΥΤΕ για ΔΕΙΓΜΑ εμβόλια κατά της γρίπης! Τρομερές ελλείψεις σε φάρμακα

Ανησυχία για τα ράφια που αδειάζουν

Ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια και φάρμακα για σοβαρές παθήσεις αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Η γρίπη είναι σε έξαρση και δεν υπάρχει αντιγριπικό εμβόλιο ούτε για δείγμα.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ με νέα στοιχεία καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας πως δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών εξαιτίας των ελλείψεων στο ΕΣΥ.

Ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, ουρές και η πολύωρη αναμονή στα επείγοντα των δημοσίων νοσοκομείων, είναι οι εικόνες που καταγράφονται στο νέο βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ.

Με αυτές τις εικόνες και μια νέα αιχμηρή ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ πως στερούν από τους ασθενείς το τεστ ανίχνευσης του ιού της γρίπης για να γλιτώσουν χρήματα και να πείσουν την κοινή γνώμη πως δεν υπάρχουν θάνατοι από τη γρίπη.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι με επιπλοκές γρίπης, που δεν καταγράφονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ ακριβώς επειδή δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλάει για έξαρση γρίπης. Το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωση του πάλι ενημερώνει πως η δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει ύφεση. Μέχρι τις 5 Φεβρουάριου σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 51 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 181 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Επισημαίνει ακόμα πως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός όταν είναι γνωστό πως αντιγριπικά εμβόλια δεν υπάρχουν πια στην αγορά από το Νοέμβριο, καθώς εξαντλήθηκαν οι δόσεις που είχαν παραγγελθεί.

Παράλληλα είναι σε έλλειψη παιδικά εμβόλια, νευροπηκτικά φάρμακα, φάρμακα για την οστεοπόρωση και τη χοληστερίνη, ενώ συχνά παρατηρείται έλλειψη ινσουλίνης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΦ για το 2015, φαίνεται ότι ποσοστό 5-6% των συνολικών φαρμάκων που εμπορεύονται οι φαρμακαποθήκες κατευθύνεται εκτός Ελλάδας, δηλαδή περίπου 1 στα 20 σκευάσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top