ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Έλληνες αξιωματικοί μου ζήτησαν να κάψω την ελληνική σημαία στα Ίμια»-Αποκαλύψεις που ανατριχιάζουν

Ο επικεφαλής των «κομάντο» του Λιμενικού μιλά στο Star και ομολογεί πως η σημαία δεν κάηκε ποτέ αλλά την φύλαξε-«Ένιωσα τη μεγαλύτερη ντροπή και ξεφτίλα της ζωής μου»

Εικοσιένα χρόνια μετά τη νύχτα των Ιμίων, προκαλεί ανατριχίλα η  αποκάλυψη  του  επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού ο οποίος  επιχειρούσε στην περιοχή. Όπως αφηγείται αποκλειστικά στο Star και στον Λάμπρο Δεμερτζή, ανώτατοι Έλληνες  αξιωματικοί, του ζήτησαν να κατεβάσει την Ελληνική σημαία από τα Ίμια και να την κάψει. Εκείνος όμως την φύλαξε.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Λίγες μέρες μετά τη νύχτα των Ιμίων, στην περιοχή παραμένουν πολεμικά σκάφη της Ελλάδας και της Τουρκίας, το Λιμενικό και κομάντος της Ελληνικής ακτοφυλακής. Διοικητής της επίλεκτης ομάδας είναι ο υποναύαρχος σήμερα Γιώργος Κολιτσόπουλος. Έχουν εντολή να μην ανέβει κανείς στις νησίδες των Ιμίων.

«Δύο μήνες μετά την κρίση, άγνωστο πως, βρέθηκε στην βραχονησίδα των Ιμίων μια σημαία κάτω, μεγάλη σε μέγεθος μαζί με ένα δάφνινο στεφάνι. Χτύπησαν αμέσως τα τέλια, οι τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν και ο κυβερνήτης της φρεγάτας της ελληνικής που παρέπλεε την περιοχή, έδωσε εντολή σε μια ομάδα βατραχανθρώπων εκεί δική μας και με το φουσκωτό πήγαν και την πήραν».

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ  ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Σύμφωνα με τον διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, η  άνωθεν εντολή να καεί η ελληνική σημαία, δόθηκε για να μην πυροδοτήσει  την τουρκική προκλητικότητα, καθώς η ειρήνη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία κρεμόταν από μια κλωστή.

«Με την επιστροφή της πήρα εντολή άνωθεν, στρατιωτική και πολιτική, ότι η σημαία πρέπει να καεί. Όταν το άκουσα, ζήτησα επανάληψη και όταν επιβεβαιώθηκε, ένιωσα την μεγαλύτερη ντροπή και ξεφτίλα της ζωής μου».

Χωρίς δεύτερη σκέψη -όπως ήταν αναμενόμενο-  ο επικεφαλής των Ελλήνων Κομάντος, αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή  και να κάψει την σημαία. Οι πιέσεις όμως προς τον Έλληνα αξιωματικό να προβεί σε αυτήν την  αχαρακτήριστη πράξη έγιναν αφόρητες. Για το λόγο αυτό, έστειλαν Έλληνα ανώτερο  αξιωματικό ο οποίος θα επιτηρεί- αν είναι δυνατόν- το κάψιμο του εθνικού μας συμβόλου.

«Όταν ήρθε ο συνάδελφος, είχα ένα βαρέλι που φαινόταν από το διοικητήριο του στρατοπέδου όπου είχα βάλει μέσα στουπιά. Όταν ήρθε του είπα ότι εκεί είναι η σημαία. Έστειλα έναν βατραχάνθρωπο έριξε πετρέλαιο και έβαλε φωτιά στα στουπιά».

Εικοσιένα χρόνια μετά, το μυστικό που κρατούν σαν κόρη οφθαλμού οι βατραχάνθρωποι έρχεται στην επιφάνεια. Η σημαία όχι μόνο  δεν κάηκε, αλλά όπως λέει ο υποναύαρχος Γιώργος Κολιτσόπουλος  είναι σε καλά χέρια.

«Η σημαία βρίσκεται κρυμμένη από τους βατραχανθρώπους και ελπίζω κάποια μέρα να ανεμίσει πάλι στις βραχονησίδες. Να το δω και να πεθάνω. Αισθάνομαι μια υπερηφάνεια. Ότι έκανα κάτι για σωστό για την πατρίδα. Αισθάνομαι μια υπερηφάνεια στα μάτια των παιδιών μου γιατί έχω δυο αγόρια».

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωθυπουργία της χώρας είχε αναλάβει ο Κώστας Σημίτης, ενώ το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top