«Xαμόγελο του Παιδιού»: «Έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί νωρίτερα για την εξαφάνιση του 6χρονου από την Κομοτηνή»

Τι δήλωσε στο star.gr o Κώστας Γιαννόπουλος-«Η ώρα που πέρασε ήταν κρίσιμη»

Νεκρός ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Κομοτηνή

«Κάθε λεπτό μετράει» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στο star.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας για την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του 6χρονου Σεζάλ Μεχμεταλή από την Κομοτηνή.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το κωφό αγοράκι έπεσε θύμα ενός φρικτού εγκλήματος το βράδυ της Κυριακής από έναν 15χρονο κωφάλαλο Ρομά, ενώ το άψυχο κορμί του βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού, μόλις 200 μέτρα από τον συνοικισμό που έμενε με τους γονείς του.

ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ

«Η ενημέρωση που ήρθε σε εμάς ήταν “σταματήστε να ψάχνετε, το παιδί έχει βρεθεί νεκρό”. Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί για την εξαφάνιση του παιδιού και βγάλαμε αμέσως Amber Alert. Κινητοποιήσαμε και την δική μας ομάδα διάσωσης και έρευνας, και τα σκυλιά μας που ψάχνουνε παιδιά και άλλες εθελοντικές ομάδες που ήταν πιο κοντά στην περιοχή» δήλωσε στο star.gr ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», προσθέτοντας ότι:

«Δεν είχαμε ενημερωθεί όπως έπρεπε την πρώτη στιγμή για να κινητοποιήσουμε δυνάμεις και να ψάξουμε το παιδί».

ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ!

«Το συγκλονιστικό είναι ότι η εξαφάνιση δηλώθηκε χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά εμείς ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί. Κάθε λεπτό μετράει στις εξαφανίσεις. Θα έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί και εμείς νωρίτερα, για να ψάξουμε από χθες το βράδυ και όχι σήμερα το μεσημέρι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα υπήρχε άλλο αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα τα πρώτα λεπτά της εξαφάνισης, ειδικά όταν μιλάς για ένα κωφό παιδάκι, είναι κρίσιμα».

Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΗΤΑΝ ΚΡΙΣΙΜΗ

«Οι γονείς δήλωσαν την εξαφάνιση στις 11 το βράδυ. Συνήθως πάντα ψάχνουν και λίγο μόνοι τους, ρωτάνε κτλ. Οπότε άλλη κρίσιμη ώρα που πέρασε. Αλλά το διάστημα 11 η ώρα με σήμερα το πρωί, είναι πολλές ώρες για ένα παιδάκι. Οι αρμόδιες Αρχές έπρεπε να είχαν ενημερώσει νωρίτερα» τόνισε στο star.gr ο κος Γιαννόπουλος, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους γονείς ότι καλό είναι να ενημερώνουν πρώτα απ΄όλα τις αρμόδιες Αρχές και να μην ξεκινούν μόνοι τους την έρευνα.

Σε αυτό το σημείο, να τονίσουμε πως όπως σας έχει γράψει αποκλειστικά το star.gr, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλαο Κιφνίδη, ο θάνατος του 6χρονου Σεζάλ, επήλθε γύρω στις 9 με 11 το βράδυ της Κυριακής (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο 6ΧΡΟΝΟΣ

Τέλος, ο κύριος Γιαννόπουλος έστειλε και άλλο ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, λέγοντας:

«Για εμάς ένα παιδί είναι ένα παιδί. Δεν κοιτάμε εθνικότητα, δεν κοιτάμε θρήσκευμα, δεν κοιτάμε πού μένει. Άρα με την ίδια ένταση που θα ψάξουμε τον Γιωργάκη, κινητοποιηθήκαμε για να ψάξουμε και αυτό το παιδί. Σας το λέω εμπειρικά, δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον όταν εξαφανίζεται ένα παιδί άλλης καταγωγής,  με το αν εξαφανιστεί ένα Ελληνάκι. Αλλά για εμάς είναι όλα παιδιά».

 
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη
Ε-mail: chvergioti@star.gr

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top