ΕΦΤΑ εφιαλτικές μέρες!Δείτε εικόνες από όλη την Ελλάδα-Πρωτοφανές χιόνι και χάος

Σοβαρά προβλήματα από την σφοδρή χιονόπτωση και τον παγετό

 

 

Μπορεί όπως έχει ήδη γράψει το star.gr η «Aριάδνη» να μας κουνά σιγά σιγά το μαντήλι, αλλά τα προβλήματα που άφησε πίσω της σε μεγάλο μέρος της χώρας, είναι πολλά και σοβαρά.

Εφτά εφιαλτικές ημέρες κράτησε η σφοδρή κακοκαιρία, η οποία «έθαψε» στο χιόνι το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Κύρια χαρακτηριστικά της ήταν οι σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χιονοθύελλες, οι πολικές θερμοκρασίες με τον παγετό, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι με τις καταιγίδες.

Στο «μάτι» του σιβηρικού αντικυκλώνα βρέθηκαν αρχικά Κύμη, Σκόπελος, Αλόννησος που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς το χιόνι έφτανε τα 2 μέτρα, ενώ ακολούθησαν ο Έβρος, τα Γιάννενα (όπου το χιόνι έφτασε τους 50 πόντους), η Λάρισα (όπου έφτασε τους 30 πόντους), η Λαμία, η Καβάλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΒΟΜΒΑ ΧΙΟΝΙΟΥ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σοβαρή είναι η κατάσταση στο νομό της Λάρισας, με τον δήμο να χαρακτηρίζει «ιστορικό» τον χιονιά που έπληξε την περιοχή. Τα εκχιονιστικά έδωσαν «μάχη» προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες, με το χιόνι να πέφτει ασταμάτητα και να φτάνει τους 30 πόντους μέσα στην πόλη!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-50 ΠΟΝΤΟΙ ΧΙΟΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγο κράτησε και στην Ήπειρο η ύφεση του χιονιά, ο οποίος επέστρεψε… δριμύτερος το απόγευμα της Τετάρτης, με το χιόνι να «θάβει» το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων αλλά και τις ορεινές περιοχές.

Τα μηχανήματα των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονταν πυρετωδώς για να ανοίξουν τους δρόμους, γιατί λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι πάγωνε αμέσως. Στους δρόμους και οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία συνέδραμαν σε περιπτώσεις αποκλεισμένων πολιτών που έπρεπε να μετακινηθούν σε νοσοκομεία.Πολλά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε χωριά γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι δρόμοι είναι κλειστοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε πολλές συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων. 

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ

Και στη Λαμία όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, καθώς η ένταση της χιονόπτωσης και η χιονοθύελλα που ακολούθησε, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο εθνικό δίκτυο στη Φθιώτιδα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλάβαιναν να απομακρύνουν το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα με συνέπεια η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας να αποφασίσει ότι σε συγκεκριμένες διαδρομές η κίνηση θα γίνεται μόνο με αλυσίδες και για όλα τα οχήματα.

 

«ΠΑΓΩΣΑΝ» ΟΙ ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Στην Θεσσαλονίκη πάλι, πάγωσε μέχρι και το αλάτι στις αλατιέρες, με αποτέλεσμα μια ολόκληρη πόλη να βγει… OFF λόγω χιονιά και παγετού. Κανείς δεν μπορούσε να πάει στη δουλειά του, ενώ από τα 165 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μόνο τα 55 και αυτά με αλυσίδες.

 

ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΣΕ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ

Οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας επλήγησαν από νέα έντονη χιονόπτωση χθες, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν ολόκληρες γειτονιές και συνοικίες, ενώ έγινε αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ακόμα και στο κέντρο των δυο αστικών κέντρων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας δέχθηκε πολλές κλήσεις από πολίτες που έπρεπε να μεταβούν στο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο για αιμοκάθαρση και δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης από κανένα όχημα πέραν αυτών του Δήμου.

ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ

Στην Κύμη η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εφιαλτική, καθώς το χιόνι έφτασε τα δυο μέτρα, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Επαναηλεκτροδοτούνται σταδιακά από τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, μετά από μεγάλο αγώνα των τεχνικών κλιμακίων της ΔΕΗ που έχουν φθάσει στα πληγέντα νησιά των Σποράδων από τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Αφού εντοπίσθηκε η μεγάλη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Γλώσσα Σκοπέλου εξ αιτίας της πρωτοφανούς χιονοθύελλας, ενισχυμένα συνεργεία της ΔΕΗ που εστάλησαν από τον Βόλο, κατάφεραν να αποκαταστήσουν εν μέρει την ηλεκτροδότηση των νησιών.

Ηλεκτροδοτήθηκαν κατ' αρχάς η Χώρα Σκοπέλου και το Πατητήρι της Αλοννήσου και γίνονται προσπάθειες ώστε να δοθεί ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές των δύο νησιών. Παράλληλα, χθες έγιναν προσπάθειες να προσεγγιστούν αποκλεισμένοι στα ορεινά της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, που ήταν εγκλωβισμένοι από το Σάββατο. Στην Σκόπελο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να φθάσει σε υποδειχθέν σημείο και απεγκλώβισε δύο άτομα που είχαν αποκλεισθεί στην θέση Πευκιά και τους μετέφερε στην παραλία της Χώρας Σκοπέλου.

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΡΕΝΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Και φυσικά σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, χθες Τετάρτη, ντόμινο αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ ακινητοποιήθηκαν μέσα στα τρένα, με εκατοντάδες επιβάτες να ζουν μια απίστευτη πολύωρη ταλαιπωρία που έμοιαζε περισσότερο με περιπέτεια (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top