ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ μέσα από το τρένο του ΤΡΟΜΟΥ! Αγανακτισμένοι επιβάτες ΞΕΣΠΟΥΝ στο star.gr- ΦΩΤΟ

Οι εγκλωβισμένοι πεινάνε, διψάνε και δεν μπορούν πια να πάνε ούτε τουαλέτα- Τι λέει ο ΟΣΕ για την ταλαιπωρία των επιβατών-Πρώτη ανάρτηση: 11-01-2017 19:42

Για τον δίχως τέλος εφιάλτη που ζουν εδώ και 13 ώρες μίλησαν στο star.gr οι περίπου 300 επιβάτες του τρένου που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα.

Διαδοχικές βλάμβες των μηχανών έλξης που προκάλεσαν τα χιόνια στην γραμμή, οδήγησαν στην ακινητοποίησή του. Όχι μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές!

«Μια διαδρομή 2, 5 ωρών Θεσσαλονίκη-Λιανοκλάδι την έχουμε κάνει σε 13 ώρες ακριβώς και ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει», λέει αγανακτισμένος στο star.gr o  Γιάννης Ιωαννίδης.

«Ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα στις 5:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα έπρεπε από τις 10:30 το πρωί να είμαστε στην Αθήνα.

 Αφότου ξεκινήσαμε φθάσαμε στα Παλαιοφάρσαλα με μία μικρή σχετικά καθυστέρηση των 20 λεπτών. Όταν φύγαμε και από τα Παλαιοφάρσαλα ξεκίνησε η περιπέτειά μας. Προχωρήσαμε 2-3 χλμ., με προορισμό το Δομοκό και παρουσιάστηκε πρόβλημα στη μηχανή με αποτέλεσμα να γυρίσουμε πίσω. Αλλάξαμε μηχανή και ξεκινήσαμε. Όμως παρουσιάστηκε πάλι πρόβλημα. Γυρίσαμε πίσω στο Δομοκό. Μόλις φτάσαμε στα Παλαιοφάρσαλα, αλλάξαμε τρένο.

Τότε ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια. Χάλασε πάλι η μηχανή και παραμείναμε πέντε ώρες εγκλωβισμένοι μέχρι να φέρουν άλλη από τον Δομοκό. Ξεκινούσαμε, σταματούσαμε και τούμπαλιν. Ήρθε μηχανή που χάλασε κι αυτή. Χάλασαν δηλαδή δύο μηχανές στα Παλαιοφάρσαλα και δύο άλλες στη διαδρομή από Δομοκό προς Μακρυρράρχη.

Είμαστε στο Λιανοκλάδι από τις 17:00 και είναι 18:00 το απόγευμα. Θεού θέλοντος πιστεύω κάποια στιγμή θα ξεκινήσουμε. Μας έχουν πει πως υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Τη μία λένε πως πάγωσαν τα πετρέλαια, την άλλη πως πάγωσαν τα κλειδιά που αλλάζουν τις λωρίδες των διαδρομών. Μάλιστα αυτό το έκαναν οι εργαζόμενοι χειροκίνητα. Κατέβαιναν μέσα στα χιόνια που σε κάποια σημεία ξεπερνούν το ένα μέτρο. Πραγματικά οι άνθρωποι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Η εταιρεία φταίει πιστεύω».

Στη συνέχεια ο κύριος Γιάννης τονίζει: «Μεγάλο πρόβλημα έχει ένα παιδάκι 4 μηνών το οποίο στις 11:00 θα έπρεπε να είναι στην Αθήνα για προ εγχειρητικό έλεγχο. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι με αεροπορικά εισιτήρια για Αυστραλία, Γλασκώβη που έχασαν τις πτήσεις τους και άλλοι που πιθανότατα θα τις χάσουν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

«Δεν μας δίνουν ούτε νερό. Η εταιρεία είναι απούσα! Ζούμε έναν Γολγοθά. Εμείς το λέμε το τρένο του ΤΡΟΜΟΥ», καταγγέλει.

«Λόγω και του επαγγέλματός μας, είμαστε περίπου 20 πυροσβέστες εδώ μέσα, προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο που είναι αγανακτισμένος.

Να φανταστείτε ότι ούτε καθαρίστρια δεν υπάρχει και οι τουαλέτες είναι πάρα πολύ βρώμικες. Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα. Στο κυλικείο μην φανταστείτε πως έχει σάντουιτς για να φάμε. Με σνακ την βγάζουμε τόσες ώρες».

Αγανακτισμένος είναι και ο κύριος Γρηγόρης Αναστασιάδης ο οποίος μίλησε στο star.gr.

«Είναι δυνατόν; Κάναμε το Θεσσαλονίκη-Λιανοκλάδι σε περίπου 13 ώρες. Απίστευτο και όμως ελληνικό!

Τελικά καλύτερα θα ήταν όταν ήμασταν στα Παλαιοφάρσαλα να γυρίζαμε πίσω και να μην συνεχίζαμε για Αθήνα όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Αλλά που να φανταστούμε πως αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν θα είχε τέλος;!

Κλείνουμε πάνω από μία ώρα στο Λιανοκλάδι και ακόμα δεν υπάρχει μηχανή για να μας τραβήξει. Κανονικά θέλουμε άλλες 2,5 ώρες για να φτάσουμε Αθήνα. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΕ

«Τα δυσμενέστατα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επηρέασαν, όπως είναι αναμενόμενο, και τον σιδηρόδρομο. Το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει στον ΟΣΕ μετά από την λαίλαπα του 2011 (1000 υποχρεωτικές μετατάξεις, κατακερματισμός σε 5 εταιρείες) αγωνίζεται εδώ και 5 ημέρες χωρίς διακοπή και ανάπαυση να κρατήσει το δίκτυο ανοιχτό.

Το δίκτυο παρέμεινε όλες αυτές τις μέρες ανοιχτό, παρά τις αντίξοες και ακραίες για την Ελλάδα συνθήκες. Το δίκτυο είναι ανοικτό ακόμα και σήμερα, προκειμένου να εξυπηρετήσει την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με αξιοπιστία και ασφάλεια, με απόδειξη την δρομολόγηση πρόσθετης εμπορευματικής αμαξοστοιχίας από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη.

Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας, ο ΟΣΕ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά μέτρα για να διασφαλίσει απρόσκοπτη κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές καθυστερήσεις των συρμών: αυτές είναι εντελώς άσχετες με την βατότητα του δικτύου και οφείλονται σε διαδοχικές βλάβες των μηχανών έλξης που προκάλεσαν τα χιόνια στην γραμμή. Τελικά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στους τελικούς προορισμούς τους με ασφάλεια».

*Να σημειωθεί πως περίπου ένα τέταρτο μετά τις 19:00 το απόγευμα το τρένο ξεκίνησε από το Λιανοκλάδι.

Ακούστε ένα απόσπασμα όσων είπαν οι επιβάτες στο star.gr και δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες.

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου
email: mkipreou@star.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top