ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ η Θεσσαλονίκη! Πάγος παντού – Προβλήματα στην Εθνική Οδό

Παλεύουν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς

Μπορεί χθες να… πάγωσαν μέχρι και οι αλατιέρες του δήμου Θεσσαλονίκης και οι Θεσσαλονικείς να έμειναν εγκλωβισμένοι σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης για πολλές ώρες, όμως σήμερα η κατάσταση, δείχνει διαχειρίσιμη, παρά το γεγονός ότι το θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χ. Στεργιάδη, ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Στην Κεντρική Μακεδονία τα οδικά δίκτυα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι όλα ανοιχτά. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα επαρχιακά δίκτυα και τα ορεινά τμήματα των επαρχιακών ενοτήτων όπου το χιόνι ήταν πάνω από δέκα πόντους. Ογδόντα πέντε οχήματα παραμένουν και στις επτά περιφερειακές ενότητες επί 24ώρου βάσεως και κατάφεραν να κρατήσουν τα δίκτυα ανοιχτά», δήλωσε.

Πάντως συμβουλεύει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, καθώς επικρατούν στην πόλη συνθήκες παγετού.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα λειτουργήσουν το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το «Αλεξάνδρειο» ΤΕΙ.

Αναβάλλονται επίσης όλες οι προσδιορισμένες για σήμερα ποινικές και πολιτικές δίκες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υποθέσεις που διακόπηκαν για σήμερα θα συνεχιστούν κανονικά μετά τις 10 το πρωί.

Κανονικά διεξάγονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όμως ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό του ΟΑΣΘ, καθώς, όπως έγινε γνωστό, λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 λεωφορεία του Οργανισμού.

Μιλώντας μάλιστα στην εκπομπή Live U, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, έκανε λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα στα οποία δεν είμαστε συνηθισμένοι, θέλοντας να εξηγήσει με κάποιο γιατί ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ χθες οι Θεσσαλονικείς με το χιόνι. 

Σημείωσε ακόμα ότι θα αναζητήσει τους υπεύθυνους για το γεγονός ότι οι αλατιέρες... πάγωσαν και δεν μπορούσαν να ανοίξουν τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα σήμερα αντιμετωπίζονται. 

Πού χρειάζονται αλυσίδες;

Αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους Πολυγύρου, Μηχανιώνας, Επανομής, Λαγκαδά προς Σοχό και Ασκό, Πέντε Βρύσες-Βερτίσκος, Λιβάδια-Περιστερά, Ζαγκλιβέρι-Πετροκέρασα, Σουρωτή-'Αγιος Αντώνιος, όπως επίσης στους δρόμους που οδηγούν προς Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Πανόραμα, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Εξοχή.

Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην εσωτερική Περιφερειακή, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας από το 12ο χλμ. μέχρι το 96ο χλμ. και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Αθήνας, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι την Περιφερειακή.

Βίντεο από thestival

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top