«Είμαι ΑΘΩΑ» φωνάζει μέσα από τη φυλακή η γυναίκα του Αμοιρίδη – Δηλώνει θύμα πλεκτάνης

Η απολογία της μαύρης χήρας για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

«Είμαι ΑΘΩΑ» φωνάζει μέσα από τη φυλακή η γυναίκα του Αμο

Αθώα και θύμα δηλώνει μέσα από τις φυλακές της Βραζιλίας η χήρα του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κ. Αμοιρίδη, η οποία κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία του συζύγου της μαζί με τον εραστή της.

Στην εμπιστευτική επιστολή – απολογία της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα που φέρνει στο φως σήμερα το Έθνος, η μαύρη χήρα ισχυρίζεται ότι η κατάθεσή της ελήφθη από 10 αστυνομικούς που την έσπρωξαν προς τα κάτω, στην υποτιθέμενη σκηνή του εγκλήματος, αφήνοντας αιχμές για τις αρχές της Βραζιλίας.

Υποστηρίζει ακόμα ότι είχε μια πολύ ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δολοφονήσει το σύζυγό της και ότι έχει κατηγορηθεί ως «εγκέφαλος» της δολοφονίας του χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος της.

«Κατ’ αρχάς δηλώνω αθώα στο λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς είμαι το θύμα μιας επισπευδόμενης άδικης και ασύνδετης αστυνομικής έρευνας, κατά παράβαση του νόμου, όπως θα αποδειχθεί εν ευθέτω χρόνω. Έχω εμπλακεί χωρίς πειστήρια στην τραγική δολοφονία του συντρόφου μου Κυριάκου Αμοιρίδη, πρέσβη και πληρεξούσιου υπουργού που έγινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς ήμασταν σε άδεια για τις γιορτές των Χριστουγέννων», αναφέρει στην απολογία της η Ολιβέιρα.

Επιτίθεται μάλιστα στα ΜΜΕ της Βραζιλίας, τονίζοντας ότι «παρουσιάζουν ψευδή και ανύπαρκτα στοιχεία εις βάρος της και διαδίδουν άκριτα και ασυνείδητα πληροφορίες που προέρχονται από τη δικαστική αστυνομία, προκειμένου να αμαυρώσουν το όνομά της και το όνομα της οικογένειάς της σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού».

Απευθύνει επίσης έκκληση προς τις ελληνικές αρχές να βοηθήσουν την κόρη της, η οποία έχει ανάγκη από βοήθεια.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η ευημερία της μικρής μου κόρης, Τζούλια Ολιβέιρα Αμοιρίδη, γεννηθείσα στις 12 Ιουνίου 2006, ηλικίας μόλις 10 ετών, που παραδόθηκε από μένα για προσωρινή επιμέλεια, έπειτα από συνειδητή επιλογή μου στον κηδεμόνα της Ρ.Μ.Μπ., ωσότου να αποκατασταθεί η ελευθερία μου. Παρ’ όλ’ αυτά, δε μπορούσα να σταματήσω να σας παρακαλώ να βοηθήσετε την κόρη μου, που επίσης έχει την ελληνική  ιθαγένεια, η οποία χρειάζεται κατεπειγόντως βοήθεια μέχρι εγώ να μπορώ οριστικά να αποκαταστήσω τη μητρική φροντίδα, ιδίως την ψυχολογική μέριμνα.

Η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα δηλώνει επίσης ότι έχει παραβιαστεί το κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας, ενώ υπογραμμίζει ότι έχει εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές.

«Κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί ένοχος μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση. Είμαι πικραμένη από την προσωρινή φυλάκισή μου για το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών λόγω “απλών υποψιών”, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές της χώρας μου ότι θα αναθεωρήσουν αυτή την απόφαση, παρότι απαιτείται η άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση και την παρουσίαση των επιχειρημάτων μου. Προς το παρόν είμαι αντικείμενο της έρευνας και δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ακόμη και με τα πειστήρια τα οποία κατέχω», σημειώνει.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Ολιβέιρα η ελληνική πλευρά δεν της έχει απαντήσει ακόμα, ενώ στη Βραζιλία παραμένει κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, το οποίο παρακολουθεί στενά τις έρευνες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top