Όλη η Ελλάδα στα Λευκά! Χιόνισε ακόμα και στις Κυκλάδες - ΦΩΤΟ

Ονειρεμένο τοπίο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά

Δεν είναι μόνο οι Αθηναίοι που ξύπνησαν αντικρύζοντας ολόκληρη την πόλη ντυμένη στα… λευκά από τη χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα. Το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη την Ελλάδα ακόμα και τα νησιά των Κυκλάδων.

Στην Ήπειρο σημειώθηκαν χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, στα Τζουμέρκα, τα Ζαγόρια, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα.

(Μέτσοβο)

Χιόνια και στην Κρήτη

Η βαρυχειμωνιά έπληξε και την Κρήτη από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά.

(Κρήτη)

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της δυτικής Κρήτης, ενώ χιόνι έπεφτε στα Ανώγεια, στα χωριά του Μυλοποτάμου, σε περιοχές του δήμου Πλατανιά και Κισάμου, με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται με δυσκολία λόγω του παγετού.

Στην περιοχή του Ομαλού το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 10 εκατοστά, ενώ χιόνι πέφτει και στη θέση Φώκιες στο επαρχιακό δίκτυο Χανίων – Ομαλού.

Στα λευκά η Εύβοια

Έντονη χιονόπτωση από την Τετάρτη σημειώνεται και τις ορεινές περιοχές της Εύβοιας, όπως η Στενή και η Σέτα, ενώ νωρίς το πρωί σήμερα άρχισε να χιονίζει και στη Χαλκίδα.

Προβλήματα από το χιονιά στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Στα λευκά ντύθηκε και η Φθιώτιδα, με το χιόνι να πέφτει ακόμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας.

(Φθιώτιδα)

Τα μηχανήματα της Νέας Οδού είναι επί ποδός και προσπαθούν από το πρωί να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό, ρίχνοντας αλάτι και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών για την Αττική, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.

(Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας)

Περίπου 65 μηχανήματα του παραχωρησιούχου κινούνται από τον Άγιο Στέφανο έως την Φθιώτιδα, 4.000 τόνοι αλάτι έχουν χρησιμοποιηθεί και η προμήθεια συνεχίζεται. Δεκάδες οχήματα οδικής βοήθειας κινούνται για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση στην εθνική οδό.

Άσπρισαν και οι Κυκλάδες

Με χιόνια ξύπνησε και η Λέσβος, ακόμα και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, όμως όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί με έντονη χιονόπτωση να σημειώνεται στον ορεινό όγκο του Ολύμπου στην περιοχή της Αγιάσου και στις περιοχές Αμπελικού και Μεγαλοχωρίου, στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου βόρεια του Μανταμάδου και στη δυτική Λέσβο στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Άντισσας, Βατούσας και Χιδήρων.

(Λέσβος)

Χιόνια πέφτουν και στη Χίο, αλλά και στα ορεινά της Σάμου.

Το έστρωσε στο Γαλησσά

Τέλος, στο επίκεντρο της κακοκαιρία βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης και οι Κυκλάδες, ενώ από τα ξημερώματα της Πέμπτης πυκνό χιόνι πέφτει στη Σύρο.

(Γαλησσάς)

Το πρωί οι κάτοικοι του Γαλησσά ξύπνησαν και είδαν τα πάντα ντυμένα στα λευκά και με το πέρασμα της ώρας έπεφτε χιονόνερο. 

ΦΩΤΟ από: epirusgate, Cyclades24, Eviazoom, lesvosnews, Lamiastar

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top