Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο HOT SPOT! Ασφυξία σε Αττική και Καβάλα- Πόσοι βρίσκονται σε κάθε πόλη

Το Σχιστό και ο Ελαιώνας έχουν φρακάρει! -Πρώτη ανάρτηση 16:46

Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο HOT SPOT! Ασφυξία σε Αττική και Καβάλα- Πόσοι βρίσκονται σε κάθε πόλη

​Σε τέσσερις περιοχές το προσφυγικό δημιουργεί ασφυξία! Η χώρα μας μοιάζει να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot. Υπερσυγκέντρωση υπάρχει στην Αττική, ως το κεντρικό σημείο εισόδου αλλοδαπών στην ηπειρωτική χώρα.

Στο λιμάνι του Πειραιά οι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν μέχρι και τους 4.000.

Το Ελληνικό, έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο κράτησης που ξεχειλίζει με 4.500 παράνομους μετανάστες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο… κι ως εκ τούτου, να ξεσπούν συνεχώς μικροεπεισόδια!

χαρτης.jpg
Το Σχιστό και ο Ελαιώνας έχουν φρακάρει επίσης με 1.400 και 1.200 πρόσφυγες αντίστοιχα. Περισσότεροι από 800 μετανάστες διαμένουν σε διάφορες μικρότερες δομές.

Έμφραγμα και στο δεύτερο σημείο εισόδου της ενδοχώρας, την Καβάλα, όπου οι αλλοδαποί, που μεταφέρονται από το βόρειο Αιγαίο, έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 2.600. Έτσι δημιουργήθηκαν στην περιοχή τρεις δομές: το κολυμβητήριο Καβάλας, το εκθεσιακό κέντρο Νέας Καρβάλης, και το κλειστό γήπεδο της Ελευθερούπολης.

Η αραίωση των δρομολογίων των πλοίων εντείνει ξανά το πρόβλημα στο βόρειο Αιγαίο, με τη Λέσβο να φιλοξενεί 2.500 και τη Χίο 1.600.

Το πρόβλημα παραμένει απελπιστικό στην Ειδομένη, όπου παρότι αποχώρησαν 1.500, εξακολουθούν να βρίσκονται 6.500, συν άλλους 1.500 στο γειτονικό Πολύκαστρο.

Αντίθετα φαίνεται πιο υποφερτή η κατάσταση, σε Στερεά, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, αλλά και το νότιο Αιγαίο.

Τρίκαλα: «Σας ευχαριστούμε Έλληνες! Δε θα ξεχάσουμε»
Με αγκαλιές αλλά και φιλιά ακόμη, και στους αστυνομικούς δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους, αυτοί οι πρόσφυγες στα Τρίκαλα, μόλις τους ανακοινώνεται ότι θα συνεχίσουν για τα Σκόπια.

«Σας ευχαριστούμε Έλληνες, δεν θα ξεχάσουμε όλα όσα κάνατε για εμάς» είπε ένας πρόσφυγας.

Οι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας Τρικάλων αναχώρησαν για την Ειδομένη, εκεί όπου η κατάσταση είναι ασφυκτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο χάρτης της απελπισίας: Δείτε με ένα ΚΛΙΚ πόσοι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top