Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Αμάλ Κλούνεϊ: συζήτησαν για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Δείτε το βίντεο

​Τους τρεις έγκριτους νομικούς εκπροσώπους ενός εκ των μεγαλυτέρων δικηγορικών γραφείων του Λονδίνου, του Doughty Street Chambers, υποδέχθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας, παρουσία του προέδρου της διεθνούς επιτροπής διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.

Η κυρία Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ και οι συνάδελφοί της δικηγόροι, Τζέφρει Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, ενημερωμένοι για τη διεθνή εκστρατεία με τίτλο «Return Restore Restart», μιας πρωτοβουλίας της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, που ως πρώτο στόχο είχε την αναβάθμιση του θέματος, στον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό για τον πολιτισμό, την Ουνέσκο, είχαν εκφράσει την επιθυμία να συναντήσουν την Ελληνίδα Πρέσβυ Καλής Θελήσεως κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για την χώρα μας και για εμένα προσωπικά να έχουμε κοντά μας υπερασπιστές του ελληνικού πολιτισμού. Μέσα από το θεσμικό μου ρόλο στην Ουνέσκο θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και να στηρίζω κάθε προσπάθεια για αυτό τον μεγάλο εθνικό σκοπό» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Κατά τη ��ιάρκεια της συνάντησης η κυρία Κλούνεϊ, η οποία συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για τη δράση της στην Ουνέσκο, ζήτησε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της διεθνούς ημερίδας για τον Παρθενώνα, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τον περασμένο Ιούνιο, στο μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών.

«Ξέρω ότι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να στηρίξει η Ουνέσκο τη διαμεσολάβηση για την επιστροφή των Μαρμάρων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό» ανέφερε ο κύριος Ντέιβιντ Χιλ.

Οι τρεις δικηγόροι ζήτησαν από την κυρία Μαριάννα Βαρδινογ��άννη να μεταφέρει τις απόψεις τους στον διεθνή Οργανισμό, που έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, αλλά και να μεσολαβήσει η ίδια για μια συνάντηση με τη γενική διευθύντρια της Ουνέσκο, κυρία Ιρίνα Μπόκοβα.

Η κυρία Βαρδινογιάννη τους διαβεβαίωσε ότι θα το πράξει τις επόμενες ημέρες καθώς θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση μαζί της για να μιλήσουν για τα θέματα αυτά, συνεχίζοντας με ένα ακόμα βήμα, το έργο για την επιστροφή των γλυπτών που ξεκίνησε το 2003 με την έκθεση για την ενότητα του Παρθενώνα στην Ουνέσκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top