Αυτό είναι η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα BMW CE 04

Ποια είναι η αυτονομία του

BMW CE 04 ηλεκτρικό

Με το νέο BMW CE 04, η BMW Motorrad συνεχίζει να εφαρμόζει σταθερά τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης για τα αστικά κέντρα. Όπως το όχημα παραγωγής Concept Link της BMW Motorrad που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 και το μοντέλο προ-παραγωγής BMW Motorrad Definition CE 04 που αποκαλύφθηκε το 2020, το BMW CE 04 ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην αστική κινητικότητα σε δύο τροχούς. Με ηλεκτροκίνηση, προηγμένη σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το νέο scooter συνδυάζει μεταφορά και λειτουργίες επικοινωνίας  για ένα νέο είδος κινητικότητας σε περιβάλλον πόλης.

Το νέο BMW CE 04 εφοδιάζεται στάνταρ με έγχρωμη οθόνη TFT 10,25” με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με χάρτη και λειτουργίες συνδεσιμότητας. Η εξαιρετική αναγνωσιμότητα, η σαφήνεια του μενού και η ολοκληρωμένη λειτουργική φιλοσοφία ανεβάζουν το νέο BMW CE 04 στην κορυφή της κατηγορίας scooter. Για πρώτη φορά, η νέα έγχρωμη οθόνη 10,25” επιτρέπει την απεικόνιση χαρτών στο ταμπλό χωρίς να απαιτείται πρόσθετη οθόνη.

Αποδίδοντας 31 kW (42 hp), το νέο BMW CE 04 έχει έναν ισχυρό κινητήρα και προσφέρει εξαιρετική οδηγική απόλαυση. Ολοκληρώνει το κλασσικό 0 - 50 km/h - εκκίνηση από στάση στα φανάρια - σε 2,6 δευτερόλεπτα. Ακόμα και στην κατηγορία οχημάτων μειωμένης ισχύος L3e-A1, παράγει 23 kW (31 hp). Η μέγιστη ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 120 km/h – για γρήγορες επιταχύνσεις όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε βασικούς δρόμους και κομμάτια του αυτοκινητόδρομου.

Το νέο BMW CE 04 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 60,6 Ah (8,9 kWh), που προσφέρει αυτονομία περίπου 130 km (έκδοση μειωμένης ισχύος: 100 km). Αυτό επιτρέπει καθημερινές αστικές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους, τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε μικρές αποδράσεις μετά τη δουλειά ή το Σαββατοκύριακο – με απόλυτη ξεγνοιασιά.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται μέσω της ενσωματωμένης συσκευής φόρτισης είτε σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, σε έναν επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, ιδανικά απαιτούνται 4 ώρες και 20 λεπτά. Με τον ταχυφορτιστή που διατίθεται προαιρετικά με ισχύ 6,9 kW (2,3 kW στη στάνταρ έκδοση), μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Εάν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι μόλις 20%, μπορεί να φτάσει στο 80% μετά από φόρτιση 45 λεπτών στον προαιρετικό ταχυφορτιστή. Ανάλογα με την αγορά, το στάνταρ καλώδιο φόρτισης ( 2,3 kW) περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του BMW CE 04.

Ένα καλώδιο Mode 3 απαιτείται για ταχεία φόρτιση στο wallbox στο σπίτι ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Όπως στα αυτοκίνητα BMW, λύσεις BMW Charging διατίθενται και για το BMW CE 04 – για μέγιστη ευελιξία βασισμένη σε πολυάριθμα εξατομικευμένα προγράμματα για φόρτιση στο σπίτι, στο δρόμο και στη δουλειά.

Αυξημένη οδηγική ευστάθεια με έλεγχο ολίσθησης μέσω ASC ( Automatic Stability Control ). DTC (Dynamic Traction Control) ως εργοστασιακή επιλογή .

Αυτό το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που διατίθεται με το νέο BMW CE 04, είναι εφάμιλλο του Automatic Stability Control των μοτοσικλετών BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το ASC περιορίζει τη ροπή του κινητήρα σε σχέση με την ολίσθηση του πίσω τροχού. Το Dynamic Traction Control (DTC), που διατίθεται προαιρετικά, παρέχει ακόμα μεγαλύτερη οδηγική ασφάλεια. Το DTC προσφέρει ακόμα πιο ασφαλή επιτάχυνση, κυρίως υπό κλίση.

Τρία προγράμματα οδήγησης “ ECO ”, “ Rain ” και “ Road ” για αποδοτική καθημερινή χρήση, στάνταρ. Επιλογή “ Dynamic ” για πρόσθετη οδηγική απόλαυση, ως εργοστασιακός εξοπλισμός.

Κατά την εξέλιξη του BMW CE 04, η BMW Motorrad εστίασε στο να προσφέρει τις ευκαιρίες στον αναβάτη να επιλέγει ο ίδιος ανάμεσα στη μέγιστη απόδοση και τη μέγιστη οδηγική απόλαυση. Σύμφωνα με αυτό, το νέο BMW CE 04 προσφέρει τρία προγράμματα οδήγησης “ECO”, “Rain” και “Road” στο βασικό εξοπλισμό. Το πρόσθετο “Dynamic” riding mode διατίθεται επίσης ως εργοστασιακός εξοπλισμός, για να μπορεί το scooter να επιταχύνει ακόμα πιο γρήγορα.

Ασφαλή επιβράδυνση προσφέρουν δύο δισκόφρενα μπροστά με την υποστήριξη ενός πίσω δίσκου. Επιπλέον, το BMW Motorrad ABS διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας. Το ABS Pro, που διατίθεται προαιρετικά, κάνει ένα βήμα επιπλέον: Μέσω ενός αισθητήρα κλίσης, το ABS Pro ελέγχει επίσης το φρενάρισμα στις στροφές, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top