Υποκλίνεται ο θεός Ποσειδώνας στους Μάντη-Καγιαλή! Συγκινημένοι οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες

Δηλώσεις αθλητών -Βροχή πέφτουν τα συγχαρητήρια μηνύματα των πολιτικών

Υποκλίνεται ο θεός Ποσειδώνας στους Μάντη-Καγιαλή! Συγκινημένοι οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες

​Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην ιστιοπλοΐα (κατηγορία 470) από τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, την Πέμπτη σκόρπισε χαμόγελα σε όλους Έλληνες!

medal-race1.jpg
medal-race2.jpg

medal-race7.jpg

Οι δύο σπουδαίοι αθλητές, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκαναν λόγο για δικαίωση των κόπων τους και της δουλειάς τους.

«Πολύ δύσκολος αγώνας προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Αυστραλό πίσω μας, παλέψαμε όσο μπορούσαμε δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό μην ξεχνάμε ότι ήταν νικητής στο Λονδίνο και παγκόσμιος πρωταθλητής, Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς τώρα πια. Αισθανόμαστε περήφανοι, είναι η δικαίωση μιας δουλειάς που είχε πολύ κόπο και προγραμματισμό. Παλεύουμε πολλά χρόνια για να βρεθούμε εδώ. Αφιερώνω το μετάλλιο σε όλους τους φίλους που μας στηρίζουν και είναι δίπλα μας, τους ευχαριστώ όλους», δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Καγιαλής.

«Στη τελευταία σημαδούρα είχαμε και εμείς μια άτυχη στιγμή. Όμως, πετύχαμε το στόχο μας και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, πλέον θέλουμε και άλλα μετάλλια. Είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε όταν χάσαμε τη πρόκριση για το Λονδίνο. Αλλά πεισμώσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι... Αφιερώνω το μετάλλιο σε όλους αυτούς που είναι κοντά μας και κάνουν υπομονή όσο εμείς λείπουμε», είπε ο Παναγιώτης Μάντης.

Συγχαρητήρια μηνύματα από εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας έλαβαν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες.

Σε τηλεγράφημά του προς τους δύο αθλητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε: «Η κορυφαία ολυμπιακή διάκριση και επιτυχία σας, πανάξιος καρπός του συνδυασμού των επίπονων προσωπικών προσπαθειών σας και του υψηλού ήθους σας, ας είναι διαρκής ούριος άνεμος “στα πανιά σας” τόσο για την περαιτέρω αθλητική σας πορεία όσο και κατά την μετέπειτα εν γένει σταδιοδρομία σας. Θερμά συγχαρητήρια».

«Συγχαρητήρια στο ελληνικό πλήρωμα για την κατάκτηση του Χάλκινου! Συγχαρητήρια Π. Μάντη και Π. Καγιαλή!» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα! Συγχαρητήρια Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, μας κάνατε περήφανους», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο Twitter.

«Τ.Μάντης και Π.Καγιαλής ανέβασαν την ελληνική ιστιοπλοΐα ξανά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο» έγραψε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ,Φώφη Γεννηματά στο Twitter.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής έγραψαν με τη σειρά τους τη δική τους "χρυσή σελίδα" στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πέμπτο μετάλλιό της στο Ρίο. «Το ελληνικό πλήρωμα συνέχισε τη μεγάλη παράδοση που έχει η χώρα μας στο απαιτητικό και επίπονο άθλημα της ιστιοπλοΐας, που διαχρονικά μας χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις, επιβεβαιώνοντας την αγάπη του λαού μας για τη θάλασσα και τα θαλάσσια αθλήματα. Οι Έλληνες αθλητές της ιστιοπλοΐας διακρίθηκαν στο Ρίο δίνοντας ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο πως η Ελλάδα ανθίσταται στις δυσκολίες με επιμονή, αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες τους αλλά και για τις απλές συμμετοχές τους, καθώς όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής μας εκπροσωπούν επάξια. Θερμά συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους μας, τους προπονητές τους και την ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την τεράστια επιτυχία τους», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή για το χάλκινο μετάλλιο, απέστειλε μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ολόθερμα συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι δύο κορυφαίοι αθλητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέδειξαν πως, με συνεργασία και επίμονη προσπάθεια, μπορεί κανείς να καταφέρει το καλύτερο και να εμπνεύσει με το παράδειγμά του», ανέφερε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ιστιοπλόοι μας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής άνοιξαν πανιά και ανέβασαν την Ελλάδα στο βάθρο των κορυφαίων», δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. «Η κατάκτηση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου αποτελεί την επιβράβευση της προσπάθειάς τους και συνεχίζει τη μακρά παράδοση διακρίσεων της πατρίδας μας στην ιστιοπλοΐα. Ένα μεγάλο μπράβο από όλους τους Έλληνες σε αυτά τα παιδιά που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και μας συγκίνησαν», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ συγχαίρει θερμά τους ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή «για την σπουδαία ολυμπιακή νίκη που μας χάρισαν, κατακτώντας την τρίτη θέση του βάθρου, γεμίζοντας όλους τους Έλληνες χαρά και συγκίνηση».

«Οι επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζονται με το πέμπτο μετάλλιο. Αυτή την φορά την σκυτάλη πήραν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, με την ελληνική ιστιοπλοΐα να συνεχίζει την παράδοση στις επιτυχίες με το όγδοο μετάλλιο του αθλήματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θερμά συγχαρητή��ια στους δύο αθλητές και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Δείτε επίσης:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top