Λόχτε: «Ο Φελπς είναι ο καλύτερος όλων των εποχών»

O Αμερικανός πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο των ημιτελικών με 1:55.78

Λόχτε: «Ο Φελπς είναι ο καλύτερος όλων των εποχών»
Ο Μάικλ Φελπς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγωνισμάτων κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 31χρονος σούπερ σταρ πήρε την προσωπική του ρεβάνς για την -προ τετραετίας- ήττα του από τον Νοτιοαφρικανό, Τσαντ Λε Κλος, και επανήλθε στην κορυφή των 200μ. πεταλούδα, ενώ λίγο αργότερα πανηγύρισε με την ομάδα των ΗΠΑ τη νίκη και στα 4Χ200μ. ελεύθερο.

Ο Αμερικανός είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων έφτασε πλέον τα 21 χρυσά μετάλλια (και 25 στο σύνολο) και αποδεικνύει ότι, παρά τα 31 χρόνια του και τις ατελείωτες επιτυχίες του, συνεχίζει να έχει τη δίψα για νέες διακρίσεις.

Τώρα σειρά έχουν τα 200μ. μικτή ατομική. Ο Φελπς πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο των ημιτελικών με 1:55.78 και θα προσπαθήσει να «γράψει» ξανά ιστορία και να γίνει ο πρώτος και μοναδικός κολυμβητής με τέσσερα χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα. Μεγάλος του αντίπαλος στην προσπάθεια του αυτή είναι ένας συμπατριώτης του, ο Ράιαν Λόχτε, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά (1:56.28).

Ο Λόχτε, με έξι Ολυμπιακά μετάλλια, υποκλίθηκε στην αξία του Φελπς και παραδέχθηκε πως είναι καλύτερος. Ο καλύτερος, μάλιστα, όλων των εποχών στην παγκόσμια κολύμβηση: «Δεν νομίζω πως υπάρχει καμιά περίπτωση να νικήσω τον Μάικλ. Είναι καλύτερος. Είναι καλύτερος όλων. Ο καλύτερος όλων των εποχών. Βουτάει στην πισίνα μόνο για τη νίκη.»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top