Ο μαραθωνοδρόμος που αδικήθηκε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, δικαιώθηκε στο Ρίο

Διαβάστε και θυμηθείτε ξανά την ιστορία του

Ο μαραθωνοδρόμος που αδικήθηκε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, δικαιώθηκε στο Ρίο

Συγκινεί η προσωπική ιστορία του μαραθωνοδρόμου που άναψε τον βωμό με την Ολυμπιακή φλόγα, στην τελετή έναρξης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

μαραθωνοδρόμος 4.jpg


Για τον Βαντερλέι Κορντέιρο Ντε Λίμα μπορεί άνετα κάποιος να πει πως είναι ίσως ο πιο αδικημένος αθλητής του κόσμου καθώς έχασε χωρίς να φταίει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν στην Αθήνα το 2004.

μαραθωνοδρόμος 2.jpg

Ο μαραθωνοδρόμος ξεκίνησε να τρέχει οδεύοντας προς το μετάλλιο όταν ξαφνικά ένας θεατής τον έσπρωξε λίγο πριν τερματίσει στο Καλλιμάρμαρο.

αα.jpg

Έτσι ο Ντε Λίμα δεν βγήκε νικητής και πήρε το χάλκινο μετάλλιο βλέποντας την πλάτη του Ιταλού Στέφανο Μπαλντίνι και του Αμερικανού Μεμπ Κεφλεζίγκι.

thumbnail.jpg

Ο άνδρας που τον έσπρωξε ήταν ένας μεθυσμένος ιερέας, ο Νιλ Χόραν, που φορούσε κιλτ. Ο ίδιος μία χρονιά νωρίτερα είχε διακόψει το βρετανικό Grand Prix.

Ο αξιοπρεπής τρόπος που αντιμετώπισε αυτό το περιστατικό ο Ντε Λίμα έκανε την ΔΟΕ να του απονείμει το βραβείο Πιερ ντε Κουμπερτέν και αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς της τελετής έναρξης στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

r9_820676933 (800x483).jpg

Ο μαραθωνοδρόμος δεν ξαναγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες, μετά από εκείνο το περιστατικό, ενώ όπως γράφει το Sports Illustrated, απέρριψε πολλές χορηγίες.

Ο Μεμπ Κεφλεζίγκι, ο Αμερικανός που είχε τερματίσει μπροστά του στην Αθήνα το 2004 είπε: «Είναι τόσο ταιριαστό να επιλεγεί αυτός για τη συγκεκριμένη τιμή. Ενσαρκώνει το πνεύμα της Βραζιλίας και των Ολυμπιακών αγώνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top