Τα BMW i3 και BMW i8 Garage Italia CrossFade

Με τεχνική ανάμιξης χρωμάτων τεχνοτροπίας 19ου αιώνα

Μέσα από τη δημιουργική συνεργασία μεταξύ της BMW Group Design και της Garage Italia Customs γεννήθηκε η καινοτόμος φιλοσοφία χρωμάτων και υλικών δύο πρωτοτύπων οχημάτων βασισμένων σε μοντέλα BMW i. Οι εκδόσεις BMW i3 Garage Italia CrossFade και BMW i8 Garage Italia CrossFade παρουσιάστηκαν στο Mondial de l’Automobile 2016 στο Παρίσι.
πλαινο  BMW-i8-Garage-Italia-CrossFade-.jpg
Κοινό χαρακτηριστικό των δύο πρωτοτύπων είναι οι εξωτερικές επιφάνειες που αποτυπώνουν συναρπαστικά τον επαναστατικό και προηγμένο χαρακτήρα των BMW i3 και BMW i8. Οι σχεδιαστές εφάρμοσαν μία τεχνική ανάμιξης χρωμάτων βασισμένη σε τεχνοτροπία ζωγραφικής ευρέως διαδεδομένη περί τα τέλη του 19ου - αρχές του 20ού αιώνα πετυχαίνοντας μία ιδιαίτερα εκφραστική εμφάνιση. i8_garage μπροστα.jpg
Τον Ιούνιο του 2016, η Garage Italia Customs είχε παρουσιάσει την έκδοση BMW i8 Futurism Edition με εξωτερικές επιφάνειες εμπνευσμένες από τη ζωγραφική. Η σχεδίαση της έκδοσης BMW i8 Futurism Edition, που σηματοδοτούσε την 50ή επέτειο της BMW Italia βασίζεται στον πίνακα “Lampada ad Arco” του φουτουριστικού καλλιτέχνη Giacomo Balla.

Στην εξωτερική επιφάνεια του BMW i 8 Garage Italia CrossFade, οι χρωματικές αλλαγές μεταξύ Protonic Blue metallic και Protonic Dark Silver metallic αναδεικνύουν τις γραμμές και τις καμπύλες του οχήματος. Επιπλέον, ο χρωματικός καμβάς απαρτίζεται από τριγωνικά στοιχεία, ένα στυλ που προάγει τόσο τη συνολική εντύπωση όσο και το δυναμισμό του plug-in hybrid σπορ αυτοκινήτου, που ήδη αποτυπώνεται στην σχεδίασή του. Στην επιτυχή υλοποίηση συνετέλεσε μία περίπλοκη διαδικασία βαφής στην οποία το αυτοκίνητο που ήταν βαμμένο σε Protonic Blue metallic αρχικά καλύφθηκε με αυτοκόλλητο φιλμ.
εσωτερικο BMW-i8-Garage-Italia-CrossFade-.jpg
Έτσι δημιουργήθηκε το επιθυμητό γεωμετρικό σχήμα με απόλυτη ακρίβεια, κατά την εφαρμογή του δεύτερου στρώματος βαφής Protonic Dark Silver metallic. Το εσωτερικό της καμπίνας αντανακλά την εξωτερική χρωματική τεχνοτροπία του BMW i 8 Garage Italia CrossFade με την ομαλή μετάβαση από το σκούρο ασημί του εμπρός τμήματος στο αμιγώς μπλε του πίσω να αποτυπώνεται σε δέρμα Alcantara που τώρα καλύπτει το κεντρικό τούνελ, τα πλαϊνά πάνελ και την επένδυση οροφής. Η χρωματική δομή των επιφανειών και τα καθίσματα σε δέρμα Foglizzo, όπως το Protonic Blue και η περφορέ επένδυση Alcantara τονίζονται από τη χρήση αντίθετων χρωμάτων.
_bmw-i3-garage-italia.jpg
Στην περίπτωση του BMW i3 Garage Italia CrossFade, η χρωματική μετάβαση στο εμπρός τμήμα και τα πλαϊνά πάνελ εξελίσσεται κάθετα. Η ποσότητα του μπλε μειώνεται προχωρώντας προς τα πάνω μέχρι να συγχωνευτεί με τη μαύρη οροφή και το καπό. Η ομαλή μετάβαση δημιουργείται από ένα διαφανές αυτοκόλλητο με αποτυπωμένες στρογγυλές χρωματικές πινελιές που συμβολίζουν τη οδηγική απόλαυση την οποία προσφέρει το ηλεκτρικό πεντάθυρο αυτοκίνητο και σταδιακά γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
τιμονι BMW-i3-Garage-Italia-CrossFade.jpg
Αντίστοιχα, η χρωματική φιλοσοφία της καμπίνας αναδεικνύεται με υψηλής ποιότητας υφάσματα και επενδύσεις από Alcantara που τονίζουν τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Βασικό χρώμα σε κάθε περίπτωση είναι το Protonic Blue, το οποίο τώρα διατίθεται επίσης προαιρετικά για το BMW i3 και αποκλειστικά σε συνδυασμό με τη μπαταρία υψηλής τάσης 94Ah.


Bαγγέλης Γκούμας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top