Η Audi θέλει να «πατήσει» στο φεγγάρι με πρωτ��τυπο όχημα

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα δώσει δείγμα υψηλής τεχνολογίας

Η Audi φαίνεται ότι θέλει να κατακτήσει το διάστημα και για αυτό το λόγο σκέπτεται να δημιουργήσει ένα όχημα που θα έχει την δυνατότητα να κινηθεί στο φεγγάρι.

Μιλάμε για το lunar quattro το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και θα κινείται μέσω 4 ηλκετροκινητήρων που θα βρίσκονται στους 4 τροχούς. Η ενέργεια θα παράγεται από ηλιακά πάνελ που θα τροφοδοτούν μπαταρίες λιθίου.

Το όχημα αυτό θα κινείται με ταχύτητα 3,6 χλμ./ώρα. Το lunar quattro θα ταξιδέψει 380.000 χλμ. για να προσσληνωθεί το 2017 θα καλύψει την φωτεινή πλευρά του φεγγαριού καταγράφοντας εικόνες με κάμερες υψηλής ανάλυσης και στη συνέχεια θα τα στείλει στη Γή .

Το συγκεκριμένο όχημα που σχεδιάζεται με μια ομάδα επιστημόνων με την ονομασία «Part-Time Scientists» θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό του διαδικτυακού κολοσσού Google Lunar Xprize ο οποίος θα επιβραβεύσει το νικητή με 30.000.000 δολάρια .

Βαγγέλης ΓκούμαςΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top