Βέλη Μαξίμου σε Ντιμιτρόφ: Δυστυχώς κάποιοι παίζουν παιχνίδια

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έμοιαζε να… κατεβάζει ταχύτητα στις διαπραγματεύσεις

Την έντονη ενόχλησή του για την ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, που τόνιζε πως δεν υπάρχει προθεσμία για συμφωνία, εξέφρασε το Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε ο Ζάεφ πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια» είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, το σκοπιανικό ΥΠΕΞ είχε δηλώσει πως «η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη επίτευξης μίας βιώσιμης λύσης αποδεκτής και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης οποιωνδήποτε προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας».

Η ανακοίνωση αυτή, που έδινε την εντύπωση πως ο Νίκολα Ντιμιτρόφ κατεβάζει ταχύτητα την ώρα υπάρχει αισιοδοξία για… λευκό καπνό ακόμη και τις επόμενες ώρες, ήταν σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.

«Θα ήθελα να πραγματοποιήσω την τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό αύριο (Παρασκευή). Μπορεί να τηλεφωνήσω στην Αθήνα και ελπίζω θα γίνει πολύ σύντομα» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων και πρόσθεσε: «Δεν θα σχολιάσω κάτι περαιτέρω από τη δήλωση του ΥΠΕΞ πως είμαστε πολύ κοντά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια βιώσιμη και με διάρκεια λύση και 100% ασφαλής για τις επόμενες γενιές».

«Όπως βλέπετε παραμένω αισιόδοξος παρότι δεν είναι πολύ εύκολο, είναι ευαίσθητο αλλά είναι πολύ σημαντικό» κατέληξε ο Ζάεφ.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top