Πέθανε ο πρώην υπουργός Κώστας Λιάσκας

Ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Κώστας Λιάσκας

Σε ηλικία 76 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λιάσκας.

Ο Κώστας Λιάσκας διετέλεσε  τρεις φορές υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων: στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα (την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 1990), στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα (την περίοδο Νοέμβριου 1989 – Μαρτίου 1990) και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα (την περίοδο Οκτωβρίου - Νοέμβριου 1989).

Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), καθώς από το 1988 θήτευσε 12 συνεχόμενα έτη στην προεδρία του ΤΕΕ, ενώ παρέμεινε επί 24 στο Διοικητικό Συμβούλιο του επιμελητηρίου.

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως «πάλεψε για την προάσπιση των δικαιωμάτων του τεχνικού κόσμου της χώρας».

«Ο Κώστας Λιάσκας, με το συνδικαλιστικό και επαγγελματικό του έργο, αποτέλεσε εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας του ΤΕΕ και των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

«Οι τέσσερις συνεχόμενες θητείες του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ συνδέθηκαν με τις λαμπρότερες σελίδες του κλάδου» είπε σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), Κωνσταντίνος Μακέδος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top