Φόβοι για απαγωγή Τούρκου αξιωματικού από την Ελλάδα

"Ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί δεν είναι πραγματικά ελεύθερος" γράφει η Badische Zeitung

Σενάρια για απαγωγή Τούρκου αξιωματικού στην Ελλάδα

Σενάρια γύρω από ενδεχόμενη απαγωγή ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, διακινούν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σε άρθρο με τίτλο  «Φόβος για τους πράκτορες του Ερντογάν στην Ελλάδα» η Badische Zeitung αναφέρεται καταρχήν στο ιστορικό της υπόθεσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών και τη νέα ένταση που πυροδότησε στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας.

Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα, μετά την αποφυλάκισή του την περασμένη εβδομάδα ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, αφού οι ελληνικές αρχές τον έχουν μεταφέρει σε άγνωστη τοποθεσία για να τον προστατεύσουν.

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο, το οποίο νοίκιασαν οι αρχές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Κάποια άλλα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι ο τούρκος αξιωματικός βρίσκεται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πάνω από 100 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την προστασία του, ανάμεσά τους και δέκα ελεύθεροι σκοπευτές. Κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεται, ιδιαίτερα δε η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT» αναφέρει το δημοσίευμα.

Διεξάγουν... επιχειρήσεις οι πράκτορες του Ερντογάν

Όπως αναφέρει, τους τελευταίους μήνες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μεταφέρει από 18 χώρες πάνω από 80 φερόμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν στην Τουρκία, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες έκδοσης που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Ο Ερντογάν θεωρεί τον Γκιουλέν υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος και έχει διαμηνύσει ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα διεξάγουν τέτοιες επιχειρήσεις οπουδήποτε πιστεύεται ότι υπάρχουν μέλη του κινήματος Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα μάλιστα, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα δραστήριες στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πάνω από 2.000 Τούρκοι υπήκοοι έχουν ζητήσει εκεί πολιτικό άσυλο.

«Οι περισσότεροι μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα τους παρασχεθεί προστασία στην Ελλάδα, ωστόσο ζουν με τον μόνιμο φόβο των πρακτόρων του Ερντογάν» τονίζει η Badische Zeitung.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top