Bούρκωσε στο «αντίο» του ο Μουζάλας: Πλέον δεν μπορώ – Είχα γράψει να πω κάποια πράγματα...

Έκανε λόγο για μετανάστευση ιστορικών μεγεθών - Βίτσας: Η χώρα χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους

Έντονη ήταν η συναισθηματική φόρτιση του απερχόμενου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Μουζάλα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στον Δημήτρη Βίτσα.

Ο κ. Μουζάλας βούρκωσε στο σημείο της ομιλίας του που είπε πως δεν μπορεί άλλο, ενώ αν και είχε προετοιμάσει σημειώσεις για τα 2,5 χρόνια της θητείας του στο υπουργείο, επέλεξε να μην τις διαβάσει λόγω της φόρτισης. «Έχω εδώ διάφορα γραμμένα, χέστα δεν μπορώ τώρα να σας πω τέτοια πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι αυτό που θα ήθελα να σας πω είναι ότι μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια μας συνέβη ιστορία. Αυτό που έλεγε ο Κλίντον "είναι η οικονομία, ηλίθιοι" σε εμάς ισχύει το ότι "είναι η ιστορία, ηλίθιοι". Όταν ανέλαβα σας είπα “όποιος γνωρίζει τη μετανάστευση - και αυτό εμένα με βοήθησε πάρα πολύ - ξέρει ότι στο τέλος η μετανάστευση θα τον ταπεινώσει”. Και έτσι νομίζω ότι μπόρεσα έχοντας αυτή τη γνώση, να αντέξω αυτή την προσπάθεια που έκανα με τόσο κόσμο μαζί αυτά 2,5 χρόνια» είπε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος ευχαρίστησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Μόνη μου φιλοδοξία ήταν να είμαι χρήσιμος. Αυτό θα κριθεί σε άλλη ώρα» σημείωσε ο ίδιος, ευχαριστώντας για τη βοήθειά τους τόσο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα όσο και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και πλέον διάδοχό του, Δημήτρη Βίτσα.

«Ο Δημήτρης Βίτσας δεν είναι απλά καλή επιλογή, αλλά η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν δεν είχε αναλάβει ο στρατός. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που τώρα που δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο, θα συνεχίσει ο Βίτσας με όλους αυτούς τους ανθρώπους που βοήθησαν εμένα» σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την καθοριστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα.

Το εγκώμιο του Γιάννη Μουζάλα έπλεξε ο κ. Βίτσας.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε» είπε και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μουζάλα για να τους αξιοποιεί. Θα είναι εδώ για λίγο χρονικό διάστημα, έχει σημασία να πάρει τις ανάσες του, να επανακτήσει όλες τις δυνάμεις του».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα ταξιδέψουν μαζί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο υπουργών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top