Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρχε γιατρός που να μην είχε πάρε-δώσε με τη Novartis και άλλες εταιρείες

Καΐσας: Όλοι οι υγειονομικοί ήταν και είναι στα νύχια των εταιρειών

Καΐσας: Δεν υπήρχε γιατρός χωρίς πάρε-δώσε με τη Novartis

«Όλοι οι γιατροί είχαν, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη Novartis και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες» δήλωσε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Status 94,2.

«Δεν υπήρχε σύστημα, το υπουργείο Υγείας δεν είχε προγράμματα δικά του. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες, να σου δείξουν τα φάρμακα τα καινούργια. Οι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούνε, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση» τόνισε ο κ. Καΐσας, ο οποίος ήταν γιατρός στο επάγγελμα και έχει εργαστεί και στο ΕΣΥ.

Όπως παραδέχθηκε, συμμετείχε και ο ίδιος σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η Novartis «αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως εκτός από την εκπαίδευση υπήρχαν και άλλα δέλεαρ, «όπως προμήθειες 10- ή 20% αν συμμετείχε ο γιατρός σε τεχνητή αύξηση της κατανάλωσης».

Τέλος, παραδέχθηκε ότι έχει δεχθεί πρόταση ο ίδιος φαρμακευτική εταιρεία: «Οι περισσότερες το έκαναν. Να συνταγογραφούνται φάρμακα της εταιρείας τους έναντι οικονομικού ανταλλάγματος».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top