Πέρασε το νομοσχέδιο: Από σήμερα υπάρχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Με ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Από σήμερα σε λειτουργία το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα είναι από σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Τα σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ, «παρών» ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Το νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ελλάδα με 24.119 και θα απορροφήσει τα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά. 

Διαβάστε ακόμη: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο ΑΕΙ στην Ελλάδα!

Θα έχει περίπου 60 ερευνητικά εργαστήρια και 5 σχολές με 26 τμήματα, με τις πανεπιστημιακές του εγκαταστάσεις να ανέρχονται συνολικά σε 108.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στο νομοσχέδιο εντάχθηκαν τροπολογίες, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία που καθορίζει τη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, κάτι που πυροδότησε νέα κόντρα της κυβέρνησης με την Εκκλησία.

Αυτή η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι και ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου ως άρθρο (48). Το έτερο συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ καταψήφισε την τροπολογία, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης -ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων- ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top