Aισιοδοξία της κυβέρνησης για λύση στο Σκοπιανό

Aντιδρούν οι πολίτες - Συλλαλητήριο στις 21 Ιανουαρίου

Λύση μέσα στο 2018 προσδοκά η κυβέρνηση για το Σκοπιανό ενώ η αντιπολίτευση ζητά να μάθει τι ακριβώς θα προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις των πολιτών που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια μέσα στον Ιανουάριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από την γειτονική χώρα να κάνει βήματα συναίνεσης ώστε να βρεθεί σύντομα  λύση, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση.  «Το θέμα θα έρθει στην Βουλή, η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται εθνικά και πατριωτικά υπεύθυνα» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς στον Real Fm.   

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει την πρόταση της για το Σκοπιανό υποστηρίζουν Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης μιλά για «προδοσία» του Αλέξη Τσίπρα και ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές με επίκληση του Σκοπιανού ζητήματος.

 «Θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα όταν η κυβέρνηση θα μας φέρει μια συγκεκριμένη πρόταση κ ι όταν  θα έχουμε πλήρη ενημέρωση,  γιατί αυτή την στιγμή όλη η συζήτηση στηρίζεται σε φήμες» δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στον Real Fm.   

 ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΠΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Μετά τις αντιδράσεις για την  επίσκεψη του πρωθυπουργού  των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πέρασε στην αντεπίθεση.  «Πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει και λόγω καταγωγής. Το θέμα της ονομασίας ξεστράτισε καθαρά από ανοησίες των πολιτικών. Οι άνθρωποι θέλουν να βρουν μια ταυτότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.  

 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Μπορεί η κυβέρνηση να επιζητά λύση μέσα στο 2018, έχει όμως απέναντι την ισχυρή αντίδραση συλλόγων και φορέων  που διαφωνούν σε ονομασία του Σκοπιανού που θα περιέχει την λέξη Μακεδονία . Στην Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων μακεδόνων έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα ονομασία.gr και συγκεντρώνουν υπογραφές, ενώ η κίνηση πολιτών «Θερμαϊκός ώρα μηδέν»  έχει ήδη ανακοινώσει την διοργάνωση συλλαλητηρίου για τις 21 Ιανουαρίου στον Λευκό Πύργο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top