Πολιτική αντιπαράθεση στην Αθήνα για την αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου

Ούτε 48 ώρες δεν πέρασαν από την αναχώρηση του Ταγίπ Ερντογάν από τη χώρα μας και με  το  που πάτησε το πόδι του στη Τουρκία,  μιλώντας σε συνέδριο, άρχισε τους λεονταρισμούς με φόντο την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Στην Αθήνα πάντως συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πολιτική αντιπαράθεση για την αποτίμηση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε στον  Αθήνα 9,84 πως «το ότι υπήρξε ένα κεντράρισμα γύρω από το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης, έδωσε τη δυνατότητα να διευκρινιστούν από πλευράς του Τούρκου Προέδρου μια σειρά από θέματα που μέχρι τώρα παρέμεναν θολά».

«Η Ελλάδα υπέστη μία ήττα διότι του επετράπη να πει αυτά και να θέσει διεκδικήσεις» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε.     

«Η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία και έθεσε το συνολικό πλαίσιο των τουρκικών διεκδικήσεων» ανέφερε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Την ίδια ώρα ήρθε  στο φως ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο στο προαύλιο μειονοτικού σχολείου στην Κομοτηνή  όπου ο Ερντογάν ήθελε να μιλήσει απο μικροφώνου και το οποίο η κυβέρνηση αρχικά υποβάθμισε.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top