Αχτσιόγλου: Η χώρα πλησιάζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από την κρίση

«Η θεραπεία που ακολουθήθηκε ήταν χειρότερη από την ασθένεια» τόνισε από την Κρήτη

Αχτσιόγλου:  Η χώρα πλησιάζει στην έξοδο από την κρίση

«Η χώρα με σταθερά βήματα πλησιάζει στο στρατηγικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018», υποστήριξε  η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης. Στο ίδιο συνέδριο  θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.       

Η υπουργός Εργασίας, σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι  «οι πολιτικές που ασκήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης είχαν ως στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας» και τόνισε:

«Η θεραπεία που υιοθετήθηκε ήταν χειρότερη από την ασθένεια: καταστροφή της παραγωγικής βάσης, πτώση των επενδύσεων, μείωση της παραγωγικότητας».

«Η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης», επισήμανε, «εστιάζει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο. Μιλάμε για μια ανάπτυξη βιώσιμη, δηλαδή διατηρήσιμη στο χρόνο, και άρα βασισμένη σε θεμέλια σταθερά, εκεί που η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μια ανάπτυξη κοινωνικά δίκαιη, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα διανέμεται στο σύνολο της κοινωνίας και πρωτίστως σε αυτούς που τον παράγουν, δηλαδή τους εργαζόμενους, και δεν θα συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων, διευρύνοντας τις κοινωνικής ανισότητες όπως συνέβη στο παρελθόν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top