Kοτζιάς -Ντιμιτρόφ συμφώνησαν ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Μήνυμα της Αθήνας και προς Άγκυρα - Τίρανα

Την ίδια ώρα που  ο ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης πετούσε  πάνω από το Καστελόριζο και την Κάρπαθο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας στην Άγκυρα, βορειότερα, στα Σκόπια, ο Νίκος Κοτζιάς εξέφραζε την πεποίθησή του ότι Αθήνα και FYROM μπορούν να βρουν μια ειλικρινή λύση στο θέμα της ονομασίας, αρκεί να σταματήσουν οι αλυτρωτικές δηλώσεις και πράξεις. Όπως αυτές που εξέφρασε και σήμερα μια μικρή ομάδα φανατικών Σκοπιανών εθνικιστών που διαδήλωσε με σημαίες της Βεργίνας. 

«Να βρούμε λύση χωρίς αλυτρωτισμούς» διαμήνυσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο Σκοπιανός ομόλογός του  εμφανίστηκε αρκετά διαλλακτικός στο θέμα των αγαλμάτων και συμβόλων…

«Δεν χρειάζομαι τόσα αγάλματα για να είμαι πολίτης αυτής της χώρας» δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ.   

Το τρίτο μήνυμα ήρθε από τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την απόφαση των αλβανικών αρχών για το σχέδιο οικιστικής ανάπλασης της Χειμάρρας, που ουσιαστικά καταστρέφει κτίσματα της ελληνικής μειονότητας. 

«Οι αλβανικές αρχές φαίνεται ότι θεωρούν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας ως σημαντικότερη από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top