Σε ονομαστική ψηφοφορία το πρωί το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Μετά από αίτημα της ΝΔ

Στις 10.30 το πρωί αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, μετά από αίτημα της ΝΔ για ονομαστική ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτοι διάλογοι: Η σπόντα Τσίπρα για το σανό και η απάντηση Μητσοτάκη για το τρακτέρ

Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ονομαστική ψηφοφορία αφορά στην ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, επί των άρθρων 3 (για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες), 15 (για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων) και 32, 34, 36 (για διαδικασία ίδρυσης, επιλογή φοιτητών και επιλογή διδασκόντων σε ΠΜΣ) και επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων (ν. 2830/2000) και επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτοι διάλογοι Νο2! Τσίπρας: Με βρίσατε τη μέρα των γενεθλίων μου – Μητσοτάκης: Σας έχω και δεύτερο δώρο!

Χθες, επικράτησαν υψηλοί τόνοι στη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι επαναφέρει το άσυλο και να κατηγορεί τη ΝΔ για νεοφιλελεύθερη αντίληψηπου θα ζημιώσει τα πανεπιστήμια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο όταν έρθει η ΝΔ στην εξουσία και να κατηγορεί την κυβέρνηση πως «προστατεύει τα εγκληματικά στοιχεία, που έχουν ως ορμητήριά τους τα ΑΕΙ».

Διαβάστε επίσης Ψαριανός σε Βούτση: Μαζέψτε τους – Επική ατάκα Μητσοτάκη: Εδώ δεν μάζεψε τον Ρουβίκωνα, θα μαζέψει βουλευτές;

Διαβάστε επίσης: Φωνές από τα έδρανα μόλις ο Μητσοτάκης είπε το όνομα του Βαρουφάκη: «Παθαίνετε ηλεκτροσόκ όταν το ακούτε»!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top