Τόσκας: Είχε επαρκή ασφάλεια ο Παπαδήμος – Ψάχνουμε να δούμε που έγινε το λάθος

«Το θέμα της τρομοκρατίας πρέπει να το δούμε στο σωστό του πλαίσιο»

Τόσκας: Είχε επαρκή ασφάλεια ο Παπαδήμος – Ψάχνουμε να δούμε που έγινε το λάθος

«Ο κ. Παπαδήμος είχε επαρκή ασφάλεια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του News24/7.

«Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση προβλήματος χωρίς λάθος. Αν δεν γίνονται λάθη, δεν υπάρχουν προβλήματα. Επομένως οπωσδήποτε κάποιο λάθος έχει γίνει, οπωσδήποτε κάτι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με την έρευνα για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, είπε: «Το θέμα της τρομοκρατίας θα πρέπει να το δούμε μέσα στο σωστό του πλαίσιο και με τις σωστές του διαστάσεις και το πώς εξελίχθηκε διαχρονικά». Όσον αφορά το τι έφταιξε, είπε πως ερευνάται το αν πρόκειται για τεχνικούς λόγους ή ήταν ανθρώπινο λάθος.

«Το θέμα είναι να μειώσουμε την πιθανότητα τέτοιων πράξεων και αυτό γίνεται με τη σύλληψη των υπεύθυνων τέτοιων ενεργειών» πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι ο φάκελος πέρασε από το μηχάνημα της Βουλής πριν φτάσει στα χέρια του κ. Παπαδήμου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα Εξάρχεια, ένα θέμα που έχει «σηκώσει» το τελευταίο διάστημα η ΝΔ, ο κ. Τόσκας είπε: «Αυτή η ιστορία δεν ξεκίνησε τώρα, αυτή η ιστορία ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές το Γενάρη του ΄15. Τοποθετήθηκε σαν στόχος κομματικός, πολιτικός, το θέμα των Εξαρχείων. Η αστυνομία πολύ γρήγορα άρχισε να κτυπάει το κοινό έγκλημα με τεράστιες επιτυχίες που οι ίδιοι οι αστυνομικοί μου λένε ότι εδώ και τριάντα χρόνια δεν είχαν καν πλησιαστεί, δεν είχαν επιτευχθεί. Αυτά όλα τα αγνοεί η ΝΔ αλλά και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις τους και μιλούν συνέχεια για τα Εξάρχεια. Γιατί μιλούν συνέχεια για τα Εξάρχεια; Γιατί ξέρουν ότι είναι ένας δύσκολος στόχος, μία προβληματική περιοχή την οποία αυτοί ανέδειξαν και αυτοί δημιούργησαν, γιατί την χρησιμοποίησαν σχεδιασμένα σαν το χαλί κάτω από το οποίο κρύβονταν τα προβλήματα της Αθήνας, αγνοούσαν πολύ δυσκολότερες περιοχές, αγνοούσαν τελείως πολύ δυσκολότερες περιοχές όπως είναι η Δυτική Αττική.  Κάποιοι όμως εκμεταλλευτήκαν τη χρήση αυτής της περιοχής από διάφορες ομάδες για συζητήσεις για κάποιο τρόπο ζωής λίγο ελευθεριακό και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον χώρο για διακίνηση ναρκωτικών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top