Handelsblatt: "Η μόνη ελπίδα της Ελλάδας είναι η Γαλλία"

Η πρόταση Μακρόν και Λεμέρ για το ελληνικό χρέος

Handelsblatt: "Η μόνη ελπίδα της Ελλάδας είναι η Γαλλία"

Το νέο πολιτικό τοπίο της Ευρώπης έχει αλλάξει τις ισορροπίες και δημιουργεί νέες προσδοκίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, το ΔΝΤ δεν διατίθεται να υποχωρήσει, όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας και η μόνη ελπίδα για τη χώρα είναι μια νέα πρόταση για το χρέος από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον υπουργό Οικονομίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γαλλία προτείνει σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς, αν η Ελλάδα προχωράει με τα οικονομικά της να είναι καλά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά, αλλιώς οι προθεσμίες αποπληρωμής θα επιμηκύνονται. Η Γερμανία, βέβαια, κρατάει επιφυλακτική στάση απέναντι στην πρόταση αυτή.

Επιπλέον, η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο προβλέπει τρόπους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών πόρων από τη χώρα μας, καλύτερη πρόσβασή της στα ευρωπαϊκά ταμεία και δραστηριοποίηση επενδυτικών τραπεζών.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προσπαθούν να πείσουν το ΔΝΤ να βελτιώσει τις προβλέψεις του, όσον αφορά στο ελληνικό χρέος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top