Ενότητα στον «εθνικό στόχο» του χρέους ζήτησε ο Τσίπρας - Δοκιμαστική έξοδος στις αγορές τον Σεπτέμβριο!

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

 

«Ενότητα» ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να επιτευχθεί  ο «εθνικής σημασίας»,  όπως τον χαρακτήρισε, στόχος για το χρέος,   κατά την ομιλία του σήμερα το βράδυ στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, ενώ κάλεσε παράλληλα τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.            

Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές  αρχικά θα γίνει δοκιμαστικά τον  Σεπτέμβριο  του 2018 και μετά θα υπάρξει η δυνατότητα «να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μόνιμα και σταθερά από τις αγορές, χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αυτό είναι το κριτήριο μιας χειροπιαστής επιτυχίας και όχι επικοινωνιακής, ή επίπλαστη»  και ότι «η επιτυχία δεν αφορά το αφήγημα μιας κυβέρνησης, αλλά το μέλλον της χώρας». Όπως  πρόσθεσε «δεν κρίνονται οι επόμενες μέρες ή οι επόμενοι μήνες ή μια εκλογική νίκη αλλά κρίνεται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες».

Κατά την Γ. Σ. του ΣΕΒ επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «να είμαστε όλοι στοχοπροσηλωμένοι, αποφασισμένοι και ενωμένοι, απέναντι σε έναν εθνικής σημασίας στόχο».

Όπως ισχυρίσθηκε η λύση που προτάθηκε στην ελληνική πλευρά στο Eurogroup της 22ας Μαϊου, δεν έγινε αποδεκτή γιατί δεν εξασφάλιζε τα κριτήρια, της χώρας και συμπλήρωσε ότι «αυτό αναγνωρίστηκε από πολλούς εταίρους μας» και ότι «μια σειρά από χώρες αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της απέναντι στους δανειστές της».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα είναι καθήκον ηθικό αλλά και νομικό, των δανειστών, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

 

 

         

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top