Να αναλάβουν οι δήμοι, υπό κρατική εποπτεία, την υποδοχή και την ένταξη  των προσφύγων και όσων μεταναστών παραμείνουν στην χώρα μας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας!

Απαντώντας συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι ο καλύτερος φορέας για να αναλάβει εφεξής αυτό το έργο είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  με κρατική χρηματοδοτική στήριξη και εποπτεία.

Στο ερώτημα επίσης του κ. Γεωργαντά, εάν θα θεσπιστούν κριτήρια, ώστε ο αριθμός των ωφελούμενων από το πρόγραμμα μίσθωσης διαμερισμάτων στην Περιφέρεια να μην ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, ο αρμόδιος υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει όριο στον αριθμό των προσφύγων που έχουν ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα αναλόγως με τον πληθυσμό της κάθε πόλης. Υποστήριξε επίσης ότι είχε «μεγάλη επιτυχία»  το πρόγραμμα  μίσθωσης διαμερισμάτων στις περισσότερες τοπικές κοινωνίες,  το οποίο  χαρακτήρισε «απολύτως ασφαλές»  και ανακοίνωσε τη διάθεση 10.000 νέων θέσεων.

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ακόμα ότι  αντικαταστάθηκαν, σε ποσοστό τουλάχιστον 70%, τα συσσίτια από πρόγραμμα χρήσης cash card, ώστε οι πρόσφυγες να νιώθουν αξιοπρέπεια και να έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν στους υπολογισμούς του. Όπως συμπλήρωσε,   με αυτόν τον τρόπο «επιστρέφονται» και χρήματα στο ελληνικό κράτος.

 

Tags: