Σε αναζήτηση φόρμουλας για την ελάφρυνση του χρέους οι δανειστές

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση, μετά την ολοκλήρωση μιας α’ φάσης τεχνικής προετοιμασίας, στο Euroworking Group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

«Εκεί θα δοθούν γενικές κατευθύνσεις για το πώς μπορεί τα συγκεκριμένα μέτρα, -τα οποία περιγράφονται στην απόφαση της 25ης Μαΐου 2016 για τη μεσοπρόθεσμη αναδιάρθρωση του χρέους-, να υλοποιηθούν το 2018, αλλά και το τι ακριβώς θα περιέχουν τεχνικά, όχι πολιτικά. Γιατί πολιτικά η απόφαση ήδη υπάρχει» εξήγησε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

«Αυτές τις συζητήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα έως τις 22 Μαΐου θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε κάτι το οποίο θα μπορούν να υιοθετήσουν οι υπουργοί. Ποσοτικοποιημένο θα είναι σε ένα εύρος, διότι οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα και με το ΔΝΤ, θα ληφθούν το 2018 και όχι τώρα. Το έχει πει η ίδια η Λαγκάρντ όταν ήταν εδώ και το επανέλαβε και ο Τόμσεν στο προηγούμενο EWG» πρόσθεσε ο Θάνος Αθανασίου.

Στη Σύνοδο του G7 θα υπάρξει μια συζήτηση για το θέμα του χρέους, επεσήμανε ο Θάνος Αθανασίου, τονίζοντας βέβαια, ότι το ζήτημα είναι τεχνικό γιατί πολιτικά συμφωνούν όλοι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top