Τη Δευτέρα ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού με πραγματικά πυρά

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Διπλό μέτωπο σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο ανοίγει η Τουρκία αυτή την εβδομάδα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στα κόκκινα και τους φόβους για θερμό επεισόδιο να εντείνονται. Ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της γειτονικής χώρας και στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

«Εμείς δεν θα προκαλέσουμε ποτέ θερμό επεισόδιο, εάν όμως προσπαθήσουν να προσβάλουν την εθνική κυριαρχία μας ή την εδαφική μας ακεραιότητα, η απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία».

Αύριο πραγματοποιούνται ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με πραγματικά πυρά, στα νοτιοδυτικά της Κύπρου και το επόμενο Σάββατο ολόκληρος ο στόλος της Τουρκίας θα βγει στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του Θαλασσόλυκου, μιας αεροναυτικής άσκησης που αποκλείει συμβολικά ολόκληρο το Αιγαίο. Ο υπουργός εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ανησυχεί για κάποιο ατύχημα λόγω της εντεινόμενης προκλητικότητας των γειτόνων.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο την παραβίαση, έστω και για ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν θέλουμε τον πόλεμο, θέλουμε καλές σχέσεις με τη γείτονα, αλλά δεν πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια προς όφελος του εσωτερικού της Τουρκίας», δήλωσε.

Ο Πάνος Καμμένος διαπιστώνει ότι η Τουρκία έχει αρχίσει να αλλάζει προσανατολισμό, μιλώντας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Χατζή, και για τις σχέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος που, όπως λέει, πηγαινοέρχεται στην Τουρκία.

«Δεν σέβονται τίποτα και αυτό δείχνει  τη λογική σ ενα κράτος που μετατρέπεται δυστυχώς από μια χώρα που προσπαθούσε να φτάσει προς την Ευρώπη σ ενα Θεοκρατικό κράτος. Η μπούργκα έχει πλέον εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη».

Σήμερα τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ανθυποβρυχιακή άσκηση της Τουρκίας στα ανοιχτά του Καστελόριζου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top