«Στη Νέα Δημοκρατία χαιρόμαστε που σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα του δρόμου Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Χαιρόμαστε που ολοκληρώνονται οι 4 αυτοκινητόδρομοι, είναι θετικό για τη χώρα, θετικό για τους πολίτες. Τα έργα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης για τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου στα Τέμπη και συνέχισε:

«Ακόμα περισσότερο στη Νέα Δημοκρατία χαιρόμαστε, γιατί τα έργα αυτά ξεκίνησαν από την Κυβέρνηση Καραμανλή με Υπουργό τον Γιώργο Σουφλιά. Και στη συνέχεια, όταν σταμάτησαν, με την κρίση το 2011, τα έργα αυτά επανεκκίνησαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά, μετά από πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και 43 τράπεζες. Είχα την τιμή να είμαι ο αρμόδιος Υπουργός, ενώ το θέμα χειρίστηκαν επίσης ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης».

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξαπέλυσε όμως επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως «σήμερα έδωσε δυστυχώς ένα ρεσιτάλ μικροψυχίας. Αμαύρωσε την τελετή με αυτά που είπε. Κατά τον κ. Τσίπρα, όλα όσα θετικά έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει … από  την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Όλοι, όμως, ζούμε σε αυτήν τη χώρα και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Αντιπολίτευση, ήταν αντίθετος με αυτά τα έργα, καταψήφισε τις συμβάσεις και τα πολέμησε λυσσαλέα με το κίνημα ”Δεν Πληρώνω”» πρόσθεσε.

«Στη συνέχεια», σημείωσε, «όταν έγινε Κυβέρνηση, τα έργα αυτά ουσιαστικά σταμάτησαν, 9 μήνες με την περιβόητη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, την στάση πληρωμών του Δημοσίου  και  τα capital controls. Λόγω  αυτών των εξελίξεων, οι εργολάβοι  ζήτησαν πρόσθετες αποζημιώσεις και τελικά πήραν πανωπροίκι 500.000.000 ευρώ. Σήμερα, ο πρωθυπουργός προσπάθησε και αυτό να το διαστρεβλώσει πλήρως, λέγοντας ότι δήθεν το Δημόσιο εξοικονόμησε λεφτά».

Και κατέληξε: «Ο πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του πρέπει να θέτουν κάποια όρια σε αυτά που λένε. Διαφορετικά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στην πραγματικότητα και το πολιτικό θέατρο. Τα πράγματα, λοιπόν, είναι καθαρά: Τα έργα αυτά έγιναν από αλλεπάλληλες Κυβερνήσεις, ολοκληρώνονται σήμερα και ανήκουν στους Έλληνες πολίτες. Όλα τα υπόλοιπα είναι μικροψυχία και δημαγωγία».

Tags: