Τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας , την τουρκική προκλητικότητα και το προσφυγικό συζήτησαν  μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζειμς Ματίς. Ο Πάνος Καμμένος επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τζέιμς Ματίς υποδέχεται στο Πεντάγωνο τον Έλληνα Πρωθυπουργό,  με τους πεζοναύτες να αποδίδουν τιμές και να ακολουθεί η ανάκρουση εθνικών ύμνων.

Ο Πάνος Καμμένος  υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και  ακολούθησε χειραψία των ανδρών... με τα φλας να αστράφτουν. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος καλεί τον ομόλογο του να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκε και η  αναβάθμιση του στόλου των F16  με σύγχρονα ραντάρ και η προοπτική μελλοντικής αγοράς  των υπερσύγχρονων μαχητικών τύπου F- 35

Στόχος του Υπουργού Άμυνας να εξασφαλιστεί μια συμφέρουσα συμφωνία που θα μπορούσε να ξεπεράσει την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τους δανειστές της την ώρα που συνεισφέρει το 2% του ΑΕΠ για ανάγκες εξοπλισμών.

Μέσα από το ρόλο του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό ο Αμερικανός αξιωματούχος ήταν ενήμερος για την ένταση που κυριαρχεί στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητα .Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενεργοποιηθεί ειδική μονάδα ταχείας επέμβασης του ΝATO εφόσον απαιτηθεί.

Ο Πάνος Καμμένος είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον γεωστρατηγικό ρόλο της βάσης της Σούδας και να αναφερθεί στις συμμαχίες που χτίζει η Αθήνα με το Ισραήλ , χωρες του Αραβικού κόσμου αλλά και των Βαλκανίων.

Tags: