«Φωτιές» άναψε ο Σόιμπλε με όσα δήλωσε ότι τα μέτρα πρέπει να τα εφαρμόσει η ΝΔ εφόσον εκλεγεί  κυβέρνηση, επειδή το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια, όπως ανέφερε και η Μάρα Ζαχαρέα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Πηγές της Πειραιώς σχετικά με όσα φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε μετά από συνεδρίαση του Ecofin , ότι μελλοντικά μέτρα πρέπει να γίνονται αποδεκτά και από την αντιπολίτευση, τονίζουν τα εξής:

«H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα. Δεν θα τα ψηφίσει. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση γι' αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από την χώρα. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε».

“Υποκριτική" και "εθελόδουλη" χαρακτηρίζουν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντώντας στις πηγές της ΝΔ.

Κατηγορούν ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ  ότι δεν του βγαίνει η "πολιτική αποσταθεροποίηση" και ότι  γι' αυτό "υιοθετεί συνωμοσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές".

Σχολιάζουν επίσης  ότι "ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε «τόσα και άλλα τόσα» για να κλείσει η αξιολόγηση, παίρνοντας το μέρος των πιο ακραίων από τους δανειστές με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα".

Οι πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι "η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης" και συμπληρώνουν : "Και επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές".

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει την υποκριτική και εθελόδουλη στάση του κ. Μητσοτάκη είναι ο ελληνικός λαός".

 

Tags: